Mjeseceva Pratilja -> RE: Kako napreduje vaša beba (10.8.2011 21:33:21)
|
IZVORNA PORUKA: Private Bila sam sa [sm=duda.gif] danas na kontroli,i malo se razocarala oko te tezine.Mala je rodena 9.6.sa 3480 gr,iz bolnice otpusteni sa 3380 gr.Na prvoj kontroli koja je bila 13.7.imala je 4420,sto znaci da je za mjesec dobila 1140 gr.a danas 5050 gr[sm=smiley19.gif] znaci samo 630 gr.Primjetila sam ima nekih 15-20 dana ona skoro svaki sat bi da jede,i non stop dreka.Malo sam se razocarala zbog toga,ko da nista ne jedem[sm=smiley19.gif] Sa malcem nisam imala tih problema,on je dobijao u prosjeku od 1100-1300 gr.na mjesec,sad sa 23 mjeseca ima skoro 20 kg.Jeli moguce da je mlijeko slabije kvalitete? Nije moguce da je mlijeko slabije kvalitete. I to odmah zaboravi. Ok? Nemoj to vise pisati..Inace ce te forumasice napasti znas kako. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Odlicno je sto dojis. Ako beba zeli da doji svakih sat vremena, priusti joj to zadovoljstvo. Mozda je samo skok u razvoju kada oni zele malo vise da rucke ali nije ni to nista strasno. Svako dijete je zasebno za sebe pa nema potrebe porediti starijeg djecaka i nju..Dijete je dobilo 630 gr ovog mjeseca sto je opet ok. Ne pise nigdje da trebaju dobijati kilogram ili vise ili malo manje. I moja djevojcica je dobijala oko kilogram, katkad i malo vise. DOjila je kad god je zeljela i super..Nemoj se brinuti. Ako mislis da ti manjka mlijeka, malo vise udari po slanoj supi, kompotu, soku od jabuke i breskve, topao da ne kazem vrel tus i bebu stavljaj da rucki sto vise..I ne brini. Imamo ovdje Lejlu Ka, odlicna savjetnica za dojenje. Mozes se i njoj obratiti ako mislis da imas problem..
|
|
|
|