shejla -> RE: Kako napreduje vaša beba (18.2.2010 10:37:23)
|
IZVORNA PORUKA: seka87 pozdav !!!!!!!!!!! nisam znala da li da otvorim novu temu ili da pisem ovdje nadam se da nisam pogrijesila!!! molila bih mame ako mogu da mi odgovore na sljedece: moja beba je rodjena sa 3200 i 51cm sada ia 4mj i ima 6150g dojili so 4 puna mjeseca i sada nam je doktor rekao da i dohranjujem jer je dobila za mjesec dana samo 250g stvar je u tome sto ona stalno bljucka i tako izbaci sve sto pojede je li netko imao sa tim problema!!! da naglasim da ona bas stalno povraca i da koliko su vase bebe imale sa 4 mjeseca seko, moja Lamija je rodjena sa 3400... sa 4 i po mjeseca je imala 5650, (za 2 mjeseca je dobila samo 550 gr)... Meni dr. nije ni spominjala dohranu...rekla je da je moguce da beba sporije dobiva na tezini, jer taman u tom periodu (sa 3-4 mjeseca) pocne da se vise "vrti". Ono, mase rukama, nogama... do tada samo lezi/spava i jede. Tako da je rekla da dodjemo na kontrolu za 7 dana, a da nastavimo samo dojenje. Za 7 dana je dobila 200 gr, pa onda jos 200 za 7, pa za 15 dana jos 400. Tako da je sve proslo u redu. Dakle, prvo pokusaj nastaviti samo dojenje, uz cescu kontrolu vaganja... Za mjesec ces vidjeti da li se popravlja. Inace beba sa 6 mjeseci treba da udvostruci porodjajnu tezinu - tako da nevidim razloga za brigu. Sto se tice odbijanja sise... Lamija je isto imala neke periode kada je tako isto dojila - povuce par puta i onda se ookrene placuci... izgledalo je kao da nema mlijeka... Medjutim, ja nekako nisam pomisljala da je to (da nema mlijeka), jer kad pritisnem izlazi normalno...tako da sam nastavila... I eto, fala Bogu sve je u redu. Nastavila je apredovati normalno... Stigla je taj "nedostatak" kila sto je bio sa 4 i po mjeseca. Zadnji put smo se vagali sa 7 i po mjeseci, imala je 8200. Sa punih 6 mjeseci sam joj uvela cvrstu hranu (i nastavila dojenje).
|
|
|
|