bebbe RR -> RE: Kako napreduje vaša beba (23.3.2009 15:12:52)
|
Okarica, opusti se. Ne jedu ni svi ljudi ni sve bebe istu kolicinu hrane. Provjeri krvnu sliku. I, cak i ako je malo malokrvna ne sekiraj se, dace ti sirup, a od tog sirupa se bebama poveca apetit. A, ako je krvna slika u redu, prodji se tabela (naravno da je bitno da prelazi donju granicu) i uzivaj u svojoj princezi. Vjeruj mi da ti ne govorim bez veze. Kada se sjetim djetinjstva moje Anje prva uspomena mi je uzas sa hranjenjem i moje vjecite brige i panike. A ona uvijek bila i cvrsta i zdrava, samo malo sitnija. Sa punih pet mjeseci je imala samo 5,7kg! Toliko je Ema imala sa 3 mjeseca! Nemoj sebi to raditi. Normalno je i zdravo da se brines, ali, ako nisi primijetila, puno je mama cije bebe tezinom prelaze gornju granicu tabela, a one nisu ni najmanje zabrinute, vec ponosne:) Vitke bebe imaju i dosta svojih prednosti. Jedna od njih je da se im lako skida temperatura, za razliku od buckastih beba. Ja iz tvojih postova vidim da si ti jedna veoma predana i brizna mama, i to je nesto najljepse, ali, opusti se i uzivaj u Iris, hrani je pravilni i koliko moze (a ne koliko ti hoces) i vidjeces da ce sve biti u redu. Pedijatrica je samo oprezna, sto, takodje nije lose, kada se mi mame ne bi odmah uplasile...
|
|
|
|