Čukalj na nozi (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

emy24 -> Čukalj na nozi (29.6.2011 14:03:49)

eh drage moje,vec par dana sam u dilemi i sama neznam sta da radim...iskrena da budem preveliku pozornost na kvržicu na nozi nisam ni obracala dok mi nije pocelo smetati kad obucem cipele ili neku drugu obucu koja je uza,jutros se spremim i odem do doma dravlja da pitam doktora sta bi to moglo biti...kvrzica se nalazi na desnoj nozi sa unutrasnje strane noge,ustvari kod zgloba od noznog palca,i bas se primjeti da je iskocena,doktor mi kaze da sam valjda suzbila prst negdje i da mi je iskocila hrskavica,doktor kaze da to trebam snimiti i da se vidi na snimku,malo sam se uplasila,i odgodila sam to do povrataka sa mora...mene zanima dali se neka od vas susretala sa njim,kako izgleda taj zahvat ako se bude moralao uklonjati hirurski,svaki savjet je dobrodosao hvala vam unaprijed

Lucina -> RE: kvržica na nozi (30.6.2011 9:31:14)

Nisam bas sigurna da li sam shvatila o cemu tacno govoris, ali pogledaj da li se mozda radi o halluxu valgusu (poznato u narodu kao cukalj). To na pocetku izgleda bas kao kvrzica koja ne boli, ali kako raste pomalo zadaje bol, zacrveni se i smeta u obuci. Pogledaj malo na internetu, pa vidi da li se radi o tome.

emy24 -> RE: kvržica na nozi (30.6.2011 10:41:15)

ehheh hvala na odgovoru ali mislim da si skontala o cemu je rijec...potražit cu jos malo...hvala

taurus -> RE: kvržica na nozi (30.6.2011 12:30:54)

i meni po opisu liči na čukalj
moraš nositi široku udobnu obuću
u apotec imaš kupiti silikonske štitnike za čukalj koji smanjuju pritisak i trenje na tom mjestu
a mogu ti pomoći i silikonski separatori za prste kako bi palac što više vraćala u ravni položaj i spiječila dalje krivljenje

Stranica: [1]