Anoniman -> RE: Narkomanija, kriminal...kako popraviti postojecu situaciju i uciniti grad sigurnijim za nasu djecu (23.6.2011 21:11:23)
|
IZVORNA PORUKA: dadada IZVORNA PORUKA: MarinaDK Glupo je reci pretvorila se tema u ono sto nisi htjela da je svak svoju djecu bodrio i brinuo se oko njih ne bi bilo ove teme...Nazalost trebao bi se prvo zakon promjeniti , pitala si za dijasporu npr ovdje pisas na ulici , grmlju ili bilo kojem drugom javnom mjestu slijedi kazna , i ovdje ima pasivnog naroda ali ima onih koji vide covjeka koji se samozadovoljava na javnom mjestu prijavit ce ga ...Ja sam to isto pokusala uraditi u Sarajevu jednostavno su rekli da nemaju viska sluzbenih lica koji bi se brinuli o tome....Zasadjene mladice koje smo dobili od mz su seljaci par dana polomili i pocupali , ja sam se derala ko hajvan i na kraju sam i ostala hajvan sa balkona...Elem od koga ces krenuti ako neces od svog djeteta , neces vajda od komsijinog.... Kad uporedim prijeratni sastav stanovnistva koji je svake sedmice imao skup , cistilo se u parkicu, sadilo cvijece, brinulo se o cistoci stubista danas je pola doseljenika koji cak nece da otvore vrata da bi ih covjek pozvao na sastanak ai zato redovno prazne smece kroz prozore svojih stanova...I kome da se covjek zali , policiji, predsjedniku vlade, Obami ,,Mnogi su necivilizovani naucili urlati po sumama boli ga k.... za komsijom i sama si svjesna toga....A sto se tice zakona smjeh me hvata i to onaj grohotni mjesta u zatvorima nema ni za ove hardcore kriminalce a da ne spominjem manje prekrsaje .... Ma Marina draga, svi cemo mi pokusati nasu djecu odgojiti najbolje moguce...ali djecu ne odgajaju samo roditelji...odgaja ga i skola, a bogami i "ulica"...jedino da svoje dijete drzisizolovano...da ga skolujes kuci...damu nedozvoljavas da izlazii da mu ti drustvo biras...jedino tako tvoje dijete moze biti odgojeno samo od tvoje strane...i da za nista drugone zna...haj, necemo sada pretjerivati...nismo ni mi cvjecke bili...barem ja nisam..ali nismo ovoliko destruktivni bili...iprije rata je biloonih kojisu bacali smece kroz prozor...iprije rata su ljudicistili nosna sred ulice...pa onaj "hracak" rukom skinu...nismo mi parizani nikad bili...samo su se prije rata ikomsije znaleumjesati...pa te naruze ako cupas cvijeceili svrljas po zidovima...sada vise niko ne reaguje...ninasta...opsti haos...nista drugo...svako radi sta hoce u ime demokratije...malosemrdnuti...nista drugo...izvinine radimispace kako trebapa se patim Pa to sam upravo i rekla u jdnom od prijasnjih postova, prije nas je i skola odgajala dok danas je to malo drukcije...Bilo je vise respekta i za ucitlja i za komsiju i nekog slucajnog prolaznika ....Ja tad kad sam zagalamila s prozora na djecu koja su pocupali to mlado drvece istog trena se stvorio njihov otac sa palijom u ruci na mojim vratima hoce da me bije ....Mislim tako neke male stvari su bez kontrole....I kad ga prijavis muriji sta murija moze kad su im ruke pretrpane vecim problmima ....Moja stara je bila p.k.s. pa zena izludila ...To malo starijih komsija i nekako komunicira ali npr dosta stanova se izdaje svaki mjesec neko iseljava, neko useljava mnogi ne zele ni da znaju sta se desava i kakvi se planovi prave za neke osnovne stvari kao npr krecenje ulaza, placanje smetljarine i da ne nabrajam dalje...Sto se tice naseg djetinjstva i u mojoj raji je bilo problematicnih i ja sam bila tu negdje ali nisam mogla nikad nista uradit a da moji n saznaju danas ili sutra , bilo je vise reda .....I kad bi zazijanila znalo se , kratko i jasno ....
|
|
|
|