Trlica -> RE: Prestanak dojenja (2.2.2010 0:16:56)
|
Drage mame, posto i ja, nakon 22 mjeseca dojenja, polako pokusavam uvesti malo discipline i lagano pripremam moju curicu za rastanak sa njenom 'majom titi i dugom titi', procitala sam pazljivo sve vase savjete, kao i iskustva sa odvikavanjem, i najprije zelim da vam se zahvalim. Sto se tice moje 'strategije' uvela sam pravila da tokom dana moze samo da gleda i miluje titi (sike), a sacuvala sam nocni podoj/e, iako su mi neke mame savjetovale suprotno. Pored ovoga uvela sam i praksu da joj stalno napominjem da kada napuni dvije godine vise nece moci da doji posto ce tada biti velika. O eventualnom uspjehu moje strategije obavjetit cu vas, ako Bog da, za dva mjeseca. Veliki pozdrav za sve mame! ovo je link na youtubeu gdje mozete pogledati reklamni spot o dojenju iz Puorto Rica http://www.youtube.com/watch?v=-S7623_3TP8. Spot je naslovljen Dar la Teta es Dar la Vida! Svaki put dok gledam ovaj spot placem ... Pjesma koja ide u pozadini divna je narodna juznoamericka uspavnka i moja 'negrita' jako voli kada joj pjevam tu pjesmicu...Eh bas sam se raspisala. Jos jednom veliki pozdrav i hvala!
|
|
|
|