m.i.n.a. -> RE: Prestanak dojenja (10.2.2011 22:42:57)
|
Nisam se dosad ovdje javljala jer e ni sama nisa pomirila sa tim sto ne dojim a plus kad kazem da ne dojim dobijem jasne komentare..nisam jos naucila neslusati ljude..kod mene su prvo bradavice uvucene bile,pa sam koristila silikonske,medjutim dok beba izvuce vec se unervozi pa je dojenje trajalo imam osjecaj cijeli dan..ili je on na siki ili ja masiram da mlijeko nadodje jer se ispostavilo da ga i nema toliko,pumpice koje su mi zivac iz ledja vukle imam osjecaj,suze moje suuze bebine,tople obloge,kupus..supe,kompoti,cajevi..privatno patronaza dolazila da mi masira..medjutim slab efekat i od juce sam smanila sve i odlucila da djaba se trudim,bebi je vec na aptamilu,ono sto ja izdojim za dva dana njemu nemoze biti ni za jedan i po obrok a ja sam sva nervozna i psihicki umorna od masiranja..strah mi je bio veci jer mi je sestra imala isti problem kao i ja stim to je ona na kraju zavrsila u bolnici..znam da to ne mora nista znaciti ali samo kad se sjetim njenih grudi,zivo meso se vidjelo.. medjutim,isla sam na pregled grudi jer mi se pojavila nesto kao infekcija,nevezano za mlijeko,i usput ja joj kazem da mi da neke tablete da se mlijeko skroz zaustavi tako mi se napricala kao da ja imam dvije godine,da sam potpuno neosvjestena o dojenju...jos mi dala da uradim nalaze krvi,kaze djelujes mi blijeda kao da nejedes namjerno..naravno nalazim mi bili odlicni.. znaci vi savjetujete sto vise c vitamina,smanjiti skroz tecnost..inace moje grudi su skroz mehke i danas kad sam pokusala izvuc bilo je koja kap..sad me strah ako ostane ti kanalici otvoreni..jos sam koristila i one kapi za otvaranje..i dokojeg perioda mogu drzat dijetu od tecnosti a da ne strahujem da ce nadoci..
|
|
|
|