tukica
|
evo i ovdje da postavim pitanje, jer mi niko ne odgovara na drugoj temi, a treba mi savjet, dakle: Molim savjet ako se neko susreo sa ovim sto se kod mene desava. Naime, moja curica ima 25 mjeseci i vec mjesecima nam se budi po noci placuci i urlajuci po sat vremena. Ona je aktivna preko dana i stvarno se trudimo da je izvodimo vani i po danu je fina curica, vesela, zaigrana, ali kad dodje vrijeme spavanja, fino i lijepo zaspe, a onda nakon sat - dva se budi, urlajuci i placuci na sav glas, nece ni kod mene ni kod mm, gura nas, a ako se odmaknemo urla za nama, totalno je neodlucna i ne zuna sta hoce, ali stagod da probamo ne ide... pricati, smirivati je nosanjem, paljenjem svjetla, njoj nista ne pomaze...smirujemo je po sat vremena, nekada hoce da jede (iako znam da nije gladna jer jako puno jede pred spavanje), a nekada je smirimo sa crtanim filmovima, ali jako ju je tesko smiriti da prestane tako jako urlati... to nam se jako cesto desava i sto je najcudnije, ona to radi samo nama. Obicno je jedan dan - najcesce subotom ostavimo kod svekrve i svekra na spavanju i kod njih super spava. Dakle, petak kod nas- urla i vristi navece, subota - super spavanje kod svekrve, subota - opet urlanje i vristanje kod nas. Da je nesto boli ili muci, valjda ne bi plakala samo kod nas, tako da stvarno ne znam sta se desava, ali mi smo vise izmoreni jer spavamo po 5 sati navece i to je to... Ona negoduje kad je ostavimo kod rodbine, ali eto opet tamo bolje spava nego kod nas... Mi smo napola ludi i zabrinuti sta se sa njom desava... Vodicemo je kod doktora, ali kao da gledam da ce reci da je samo razmazena ili da panicarimo previse...
|