Blue rose RR -> RE: Kako dati nekome savjet o dohrani (22.8.2008 12:56:30)
|
Neće otići daleko, ako budemo poštovali tuđe mišljenje i ne pravili razloge ZA i PROTIV, jer obično nakon toga dođe do zaključavanja tema. Davno sam prestala da komentarišem na temu ishrane djeteta, jer se moja ishrana kako u kući, tako i direktno mog djeteta, uveliko razlikuje od "tablica savremene ishrane". Istu ne nipodaštavam, ali niz okolnosti pored ishrane dovodi do toga na koji način pristupamo tom malom biću. Neki pridaju preveliku pažnju određenim sirovinama/formulama od kojih se hrana pravi, ali s druge strane dopuste taj luksuz sebi da npr. malo strahovito vode računa o djetetovim potrebama u smislu dječijeg privikavanja na vanjski svijet i događanja uopšte. Npr. s obzirom da imam u familiji službenike dječije pedijatrije, rijedak je slučaj da se gore pojavi dijete sa neuhranjenosti, ali sa upalom pluća, bronhitisom, astmom, kikirikijem u dušniku (ili gdje već) - u ogromnoj mjeri. Gore navedeno je samo odraz mog iskustva, odnosno mog zapažanja, ne samo na raznim forumima, nego uopšte u mom okruženju, tako da je to moj lični stav, i ne tražim da neko kaže da jeste tako, ili ne - nije tako. Jednostavno bih željela da se ne pravi tolika fama oko toga na koji način neko hrani svoje dijete, i da to bude tema koja će nekoga povrijediti ili prozvati. Željela bih da mogu javno reći na koji način sam hranila svoje dijete i da to bude vodilja ženama, majkama koje imaju iste ili slične probleme koje sam imala i ja, a da pri tome ne naiđem na osudu.
|
|
|
|