ada5 -> RE: Muž i izlasci (7.7.2011 16:28:35)
|
Odavno čitam ovaj forum,sad sam se prijavila.Moj muž se užasno promijenio(bliži mu se 45),pa ga pokušavam razumjeti,pripisujući to krizi srednjh godina.Do prije 2-3.godine sve je među nama bilo u redu.Zapravo problem je počeo sa polaganjem vozačkog koji je položio tek u 40.Djeca su nam bila manja,nije bilo vikenda da ne odemo negdje skupa.Malo po malo,na brzinu nekad me pita hoću li ja da odemo u neki grad,najčešće sam išla,ali nekad budem u poslu ili neki drugi razlog ima,kažem ne mogu,a on odo s kolegom s posla(neoženjenim).Zaista mi tad nije ni smetalo kad su se znali prioriteti.Sad lijepo kad je slobodan samo ode bilo sam,bilo s kolegom mene više ne zove.Sad su nam i djeca veća,svako traži svoje društvo,a ja sama.Imam ja prijateljica, nije u tome stvar ,ali ja hoću da poštujem brak.Gore sam navela kolega neoženjen iz razloga što i ja imam prijateljica neudatih,ali zahtijevam da poštuju moj brak,da se zna granica.Odnedavno u meni kuha.Dođe mi da reknem toj osobi da se od njega distancira,niti ga ja viđam,niti s njim kontaktiram.Rizikovala bih ako mi mužu kaže.Voljela bih od vas neki savjet,prođe li ta kriza srednjih godina.Zaista nemam kome da se obratim.
|
|
|
|