almondray -> RE: kvrzica na bebinoj glavi:( (30.11.2013 19:10:11)
|
IZVORNA PORUKA: lady84 Tema je stara, ali molim vas za savjet, mame koju su imale iskustva sa limfnim Ävorovima.Svom djeÄaku koji je star 14 mjeseci sam prije mjesec dana napipala kvržicu, tj potiljaÄni limfni Ävor, veliÄine je manjeg graÅ¡ka, sa lijeve strane. Sa desne strane jedva da se moze napipati. Prije par dana sam mu iza desnog uha napipala, na kosti iz uha, mali limfni Ävor veliÄine zrna borovnice, da bih mu danas opet sa desne strane, ali u kosi, na lobanji, napipala joÅ¡ jedan, ako je to uopÅ¡te limfni Ävor.Taj je mali, veliÄine borovnice isto. Svi su pomiÄni, bježe pod prstom i ne bole ga, ne buni se kad ga dodirnem. Vodila sam ga pedijatrici koja kaze da to nije nista, da svi imamo lÄ, da će najvjerovatnije takav i ostati. On se sasvim normalno ponaÅ¡a, jede, veseo je, neumoran :) Bio je bolestan cijeli septembar, prvih sedam dana imao stomaÄnu virozu,bili i u bolnici, pa onda kaÅ¡all i kijavica, pa onda dobio gingivitis i afte, pa opet grlo, a za sve to vrijeme su mu i zubići rasli. Da li je to tad se pojavilo, ne znam, mozda, ali ja sam zabrinuta, planiram ga iduce sedmice i privatno odvesti da Äujem drugo miÅ¡ljenje. Ako je neko imao iskustva bila bih zahvalna za pomoć [sm=smiley1.gif] Pozdrav Moj stariji nosi te kvržice joÅ¡ od proÅ¡le godine kad je bio puno bolestan , isto imao i afte i gingivitis.Tad su mu otekle žlijezde , ispod vilice i po vratu. A mlaÄ‘em je 13 mj i preležali smo ospice prije par sedmica kad su mu se pojavile te kvržice.Kod njega imaju bas te Å¡to ti spominjeÅ¡ , iz uha (desno , tvrda) i iznad potiljka gdje poÄinju kosti glave (ja sam Äak mislila da nisu kosti u pitanju...neravne[sm=zmeden.gif] ) Ja mlaÄ‘eg nisam vodila dr. sve se kanim a Äula sa m da oteknu kod preležanih bolesti pripadajući lÄ. Starijeg smo vodili dr. koja je isto rekla da nije straÅ¡no sve dok se ne uvećavaju dalje , kod njega su kao orasi.Uglavnom smanje se kad je zdrav.
|
|
|
|