M kao Mama -> RE: Epilepsija kod odraslih (1.6.2011 9:25:54)
|
Ariel, nekoliko pitanja - da li tvoj muž pije terapiju, ako pije da li postoji mogućnost da terapija ne odgovara, treba onda mjenjati - da li je kod njega stećena ili urođena epilepsija - da li se pridržava svih uputa ljekara (ishrana, ne smije gladan biti, rano lijeganje, 8 sati kvalitetnog sna, što manje TV i kom, stres, pušenje NO i slično) - da li ste nakon ovih napada bili kod liječnika E, sve ovo sam ti napisala jer sam prije pet i po godina mislila da moja rodica, koju smatram sestrom, sa kojom sam živjela zajedno je umirala, ali doslovno. U tom momentu nisam znala šta se dešva, ali oa je bila skoro mrtva. Imala je tada napad, bili je u Koševu, ustanovljena epi, tada je imala 21 godinu, nakon četri mjeseca ponovo napad, dosta blaži, ali ipak napad i hvala dragom Allahu od tada ni jedan. Kod nje je utvrđena stečena epi, od bavljena sportom, imal aje udarac u glavu nekada davno, i nakon godina i godina, pripremajući ispite, gladujući, sticaj okolnosti je doveo do napada. S vremenom su joj smanjili lijekove i sada pije lamiktal po 50, samo ujutro. Sretno i akobogda nadam se da će tvoj suprug biti bolje.
|
|
|
|