Anushka -> RE: Kad je beba nervozna...... (13.3.2009 8:18:05)
|
kad se moj mali zaplace onako bez razloga (sit, suh, ne boli ga nista) pomaze mi glasna muzika - MTV obicno, plesanje i pjevanje, cak sam plesala i indijanske i africke plesove pa su mi se svi smijali, onda ogledalo cuda cini -skrene mu paznju i uz blagu i intenzivnu pricu se smiri, u zadnje vrijeme mu glasno cmacem nogice i rukice i odmah se smiri, ili ako ga vec drzim u rukama ljubim mu vrat isl, onda pomogne nekad cucla od flasice, rijetko i obicna cucla (pokusali smo sa 7-8 oblika i samo jednu rijetko prihvati na kratko).. promjena temperature - iz tople u hladnu sobu.. i najcesce ga skinem i pustim da gologuz dize nogice i skoro uvijek se tako smiri.. jos ako mu briblizim grijalicu odmah je druga prica.. ima jos kojekakvih trikova koje pokusam sa proizvodjenjem raznih zvukova, zvecke, ima dvije najdraze igracke koje kad vidi ozari se, hvata i trpa u usta, itd.. ili upalim ili ugasim svjetlo.. pokusaj i sa cajem ja sam koristila prvo samo kamilicu, a sad hippov instant caj za dojencad od 4mjeseca gdje ima i drugih trava, doduse jednom u 3-4 dana ali i to djeluje.. sve sto stigne da prebaci paznju.. samo budi kreativna i vrlo vrlo smirena, ako si ti imalo nervozna i beba se nece smiriti.. nekako je osnovno da si ti smirena i da imas kontrolu, a prodje sve pa i to.. sretno
|
|
|
|