Mya_81 RR
|
Prenos postova IZVORNA PORUKA: Nrla Zasto se moja beba cesto zagrcne kad doji? Da li je to propratna pojava beba je stara 10-tak dana!!!? IZVORNA PORUKA: marinčii nrla i nama se to dešavalo n apočetku,valjda zato što sam imala previše ,mlijeka ili je išlo jako pa oni to ne mogu tako brzo sisati i onda se zagrcnu,s vremenom to prođe kako budu veći i jači ,ne brini se IZVORNA PORUKA: Hanady RR halapljiva beba ako dojiš bebu prvi mlaz koji povuče sa dojke malo izmuzaj pa ponudi dojku opet...vjerovatno imaš puno mlijeka pa malena beba ne može da osvoji a gladna je.Sve će se to ustabiliti kasnije kad se uspostavi pomuda i potržnja pri dojenju. IZVORNA PORUKA: bebbe RR Nrla, i moja se je beba kada je bila mala često znala zagrcnuti kada je dojila. Mene je to jako plašilo, toliko da sam prva dva mjeseca izdajala mlijeko za noćne podoje, ali kasnije se je uredilo. Uglavnom, kada se zagrcne samo je ispravi, da lijepo udahne, i, vjerujem da ce sve biti u redu. Pusa tebi i tvojoj maloj bebi! IZVORNA PORUKA: Nrla Mene to jako plasi, a on nakon podaoja nece ni da buljucen ili jako rijetko to uradi? IZVORNA PORUKA: Lalana Nrla to je sasvim normalno, ja cak nisam nista poduzimala ono samo ispljune kad proguta previse. A to sto ti nakon podoja ne bljucne i ne treba, treba samo drzati bebu sve dok ne podrigne, ja sam cak cekala i 2-3 podrigivanja pa tek spustala bebu jer sam se bojala grceva. IZVORNA PORUKA: Nrla Hehe on i to ne radi...pa poslje stuca? Mada ga drzim dugo ali nista IZVORNA PORUKA: marinčii da vrlo važno je da je digneš posle podoja i malo tapšaš po leđima da podrigne i onda će je manje mučiti pupa,a znam da se plašiš uf ja sam prva dva mjeseca uvik morala biti s nekim dok sam dojila jer me bilo strah da budem sama kad se zagrcne a ja sva van sebe,al sve prođe čim bebica malo ojača i prestat će zagrcavanje IZVORNA PORUKA: Lalana Nrla vjeruj ja sam znala drzati i sat vremena i lupkati blago po ledjima i uvijek podrigne prije ili kasnije. IZVORNA PORUKA: Lejla Ka Nrla, probaj je dojiti tako da se u trenutcima kad počne taj prejaki mlaz koji je zagrcava ti malo povučeš u nazad (kao da se naslanjaš) da beba dođe iznad dojke, ti u polusjedećem položaju, a beba na tebi. Ili da kad počne zagrcavanje odmakneš bebu i pustiš mlaz da izcuri u npr. tetra pelenu pa vratiš bebu. Beba je malena, ne sekiraj se to će se regulisati, beba će naučiti kako da se bori sa tim. Kod nas je baš bilo skoro davljenje, ali sin nije popuštao . Ubrzo je skontao sam da pusti kad prejako krene, i tako sam mlijekom isprskala gotovo cijelu kuću IZVORNA PORUKA: MarinaDK Mom malenom je sutra mjesec dana i zna se zagrcnuti ponekad, a ja se takodje bojim, kako neko rece prije mene halapljiva je beba, po noci se budi 2 puta pa izgladni pa kad se docepa sike ne pusta...Dojim ga dokle hoce da jede ali par puta se desilo da se naguta puno vazduha i kad ga podignem da podrigne, taj vazduh toliko navali odozdo iz stomaka cini mi se kao da dva tri puta podrigne odjednom i on se prepadne...Desava li se to i kod vas???? IZVORNA PORUKA: disam I meni se desilo par puta da mi se beba zagrcne jer sam imala puno mlijeka pa valjda kad krene nije mogla da proguta toliko mlijeko.ali interesantno da mi se prvi put zagrcnula kad je imala 25 dana ali to je bilo grozno ostala je bez daha ja sam mislila ugusi se,na srecu tetka je bila tu pa je lupkala po ledzima i dosla je sebi.drugi put sam bila sama i bilo je uzasno jedva je sebi dosla ja sam cijeli taj dan bila u panici.Poslje sam za svaki podoj izvlacila na pumpicu malo mlijeka tako da onaj prvi mlaz izidze i vise mi se nije desavalo.to su mnogo ruzne situacije ali desava se.Moja bebara skoro pa nikad nije bljuckala poslje podoja,a kad se tek rodila mnogo je stucala.doktorica mi je rekla da je uredu i da stuca i malo kaslje jer se nagutaju plodne vode. IZVORNA PORUKA: mamaajna moja ima 6 mjeseci pa se jos uvjek zagrcne,to je samo halapljivost,vuce ,vuce,dok ne izgubi dah.kaze mm da cu ja nju klepati po ledzima do udaje