Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja sam se uvijek vodila, kad mu se spava neka spava, kad je gladan neka jede, niakd nisam striktno u sat gledala kad je vrijeme za nešto, to mi je služilo sam da otpriliek oredim kad je čemu vrijeme.
svako za srbe neka odredi režim koji mu odgovara, a i njegovom djetetu, no najbolji svajet koji sma dobila i kojeg sma se strogo pridžavala je : kad beba spava i ti spavaj, ali neko to ne može hoće ručak, čistu kuću, ispeglan veš itd idt, e mene je za tim prvih mjeseci baš bilo briga, ajdin i ja smo spavali, jeli i igrali se u isto vrijeme i baš mi je drago zbog toga
evo mene da se slozim sa skorpijom bar oko ovoga spavanja kad i beba spava i ja sam uvijek spavala kad i ona, tako da su me znali zezati kad god me nazovu ja u krevetu, ali to mi je pomoglo da budem koliko toliko naspavana
sto se tice uspavljivanja ispocetka je dojila pa bi odmah zaspala, kasnije se to promijeno i jos uvijek se mijenja, imali smo daze uspavljivanja u rukama, pa ljuljanja na nogama, sad ja legnem pored nje ona popije mlijeko, okrene se zagrli medu i spavanac, nekad trazi da joj otpjevam neku pjesmicu i ja u tome uzivam
Sto se tice ljuljanja stvarno sam veliki protivnik toga... od brata kcerkica je naucena na ruke i na ljuljanje, od prvog dana ona se ljuljala da bi zaspala a kasnije je jos imala grceve pa to sve islo u nedogled, nosanje po cijeli dan, ljuljanje kad treba da spava itd. Na kraju su morali kupiti kolica i vozati je po stanu u kolicima dok ne zaspi, ma to je bas patnja bila, po sat vremena su je znali vozati dok ne bi zaspala... i jos uz to sve naravno morala je biti tisina, komarac se nije smjeo cuti a da ne pricam o muhi I sad dijete ima 2,5 godine i jos uvijek se mora ljuljati kad hoce preko dana da spava i naravno mora joj se pjevusiti... navece je sad malo drugacije, mama legne s njom i tako zaspi... Poucena tim iskustvom rekla sam da kod mog dijeteta nece biti ljuljanja, pretjeranog nosanja, tisine i svega toga... ima da joj muzika drma po cijeli dan
Ja sam svoju umazila! hehehe al mi nije nimalo zao ni tesko da odmah kazem. Ispocetka se uspavljivala kako je htjela-nekad ljuljanjem nekad sama. Od kad sam ja pocela raditi, nece da zaspe ako ja ne legnem sa njom u krevet,a iskreno meni odgovara i ostavim je cijelu noc sa nama,jer tako dobijem priliku da se mazukamo,pa malo nadoknadim sto sam na poslu! Al sto je najsmjesnije,kad mene nema,ostali je normalno uspavaju-ili malo pronosaju ili stave u krevet sa bilo kakvom majicom,dekicom,i ona se mazi sama i zaspe. A da ne pricam kako i ja ljepse spavam otkako je s nama u krevetu jer cesto doji,pa ni ne probudimo se,ona papa i zaspe opet a ja nista ni ne kontam!
Naravno , ovo je samo kako meni i mojoj bebici odgovara! Svako radi kako misli da je najbolje!
moj savet kao iskusna mama ne uspavljavat ! Kad se probudi nosit i igrat se i grlit je , vazni su ti roditeljski mirisi, uzdasi a kad hoce da spava spusti u krevetac i toliko , mozda neki medvedici uz muziku i toliko
a za cuclu sto ispada iz usta , stavi bebi kakvu pelenicu nezno oko vrata da samo sa gornjim delom dodiruje, cuva cucu da ne ispadne i spavancija boli glava i beba odmorna , ne kenka
a za cuclu sto ispada iz usta , stavi bebi kakvu pelenicu nezno oko vrata da samo sa gornjim delom dodiruje, cuva cucu da ne ispadne i spavancija boli glava i beba odmorna , ne kenka
Gdje si bila kad je mojoj cuca ispadala sa ovim savjetom... Sad je sama nadje u kreveticu - ljepota
isto sam ja radila dok je malena koristila dudu, mislim taj mjesec dana prvi
triputmama,džaba je sad govoriti ,sta cu kad sam je vec umazila! AL kazem i ja sam velika maza pa mi odgovara! A i da hocu,ne mogu sad mijenjati jer bi plakala a meni se stvarno neda da puno plače. Zato ću aBd drugo nauciti,ako ne,veliki je krevet 2x2 pa mozemo svo 4 zajedno
< Poruku je uredio helena_7 -- 20.5.2011 13:52:09 >
moja curica bogami cijelu noc prespava rijetkost je da se 1 probudi ali nije ni cudo koju energiju potrosi tokom dana a preko dana imamo mali problem spava joj se upada koliko je zadrijemala a nece i onda na noge i ljuljaj,,pa bjezi i dok ne spustim roletne ko da je pola noci u sobi e onda zaspi,,
ih lejdi ma sa srednjim sinom muka bila ona padaj a ja ko navijena vracaj u usta i tako po citavu noc jedva ziva stajala te izmislih moju taktiku eh kad se treci sin rodi odma je primenih i spava stvarno super, spustim ga u krevetac on malo dira rukama medvedove povise glave malo guguce i zaspe, od muke se covek nauci
helena i ja sam sa prvim sinom sve u spavacoj zajedno nas troje spavali pa posle muka nece u krevet a ja trudna sa drugim on udara ma uf
nakupila sam se iskustava jadno moje cetvrto dijete kad se rodi
Neko protiv, neko za ljuljanje. I ja sam govorila nece se nosati, nece se ljuljati, nece ovo nece ono. Pa sta imam od toga? Ja nju mogu uspavat i kad legnem kraj nje i drzim je za ruke, ali to traje i trajeee. Ona je nemirna od rodjenja i uzasno glasna. Nece dudu. Mislim da je svako dijete prica za sebe. da u njoj ima ne znam koliko kila, moje je dijete i nije mi je tesko ljuljat. Ima vremena, naucit ce i sama se uspavat.
ja sam se uvijek vodila, kad mu se spava neka spava, kad je gladan neka jede, niakd nisam striktno u sat gledala kad je vrijeme za nešto, to mi je služilo sam da otpriliek oredim kad je čemu vrijeme.
svako za srbe neka odredi režim koji mu odgovara, a i njegovom djetetu, no najbolji svajet koji sma dobila i kojeg sma se strogo pridžavala je : kad beba spava i ti spavaj, ali neko to ne može hoće ručak, čistu kuću, ispeglan veš itd idt, e mene je za tim prvih mjeseci baš bilo briga, ajdin i ja smo spavali, jeli i igrali se u isto vrijeme i baš mi je drago zbog toga
ovako sam i ja i baš me bilo briga za kuću nisma je nikad ljuljala,ali je nosam kad god treba uspavljuje se dojeći naveče,a po danu sama zaspe nije se naučila na ruke, koliko god sam pokušavala a već sam ranije rekla, koliko sam je čekala, nosaću je i na trepavicama ako treba i taj savjet umori dijete da bolje spava, možda nekima pomaže,a li nije definitivno univerzalan moja što se više umori, lošije spava
Lako je reći 'protivnik samo ljuljanja' kad se beba zna sama uspavati. Al da ste mama bebe koja se drugačije ne može uspavati i kojoj to pomaže, sve biste posegnule i za tom metodom. Po svojim prijateljicama znam da postoje i bebe kojima jednostavno nije dovoljno da je samo spustiš u krevet situ i presvučenu i da ona sama zaspe, već im mame malo pomognu. Po meni je i to bolje nego da slušam i gledam svoje dijete da plače. Moja I kad je svega par puta imala grčeva, ja i mm nosili smo je po 3-4 sata bez prestanka, na smjenu. Ja svoju hvala Bogu samo spustim u krevetac i ona zaspe, al da sam morala, ne bi mi bilo teško nositi je, ljuljati ili nešto treće. Niko nije rekao da je lako, al i to je u opisu posla
kako si ovo lijepo sve rekla Kod nas je bilo,i ljuljanja i nosanja do besvjesti jos kad su ga grcevi mucili to je bilo uzas . Da je makar cutao dok sam ga nosala ninala ma jok toliko su ga patili , nosala bi do jutra samo da mu pomognem (sto se tice grceva) , Nije bio beba koja se nahrani i spusti da sam zaspi. Ninala sam ga na rukama kao mali,. Sad ga ninam samo poponevni san al uvecer sam zaspi pored mene
Lako je reći ''protivnik samo ljuljanja'' kad se beba zna sama uspavati. Al da ste mama bebe koja se drugačije ne može uspavati i kojoj to pomaže, sve biste posegnule i za tom metodom. Po svojim prijateljicama znam da postoje i bebe kojima jednostavno nije dovoljno da je samo spustiš u krevet situ i presvučenu i da ona sama zaspe, već im mame malo pomognu. Po meni je i to bolje nego da slušam i gledam svoje dijete da plače. Moja I kad je svega par puta imala grčeva, ja i mm nosili smo je po 3-4 sata bez prestanka, na smjenu. Ja svoju hvala Bogu samo spustim u krevetac i ona zaspe, al da sam morala, ne bi mi bilo teško nositi je, ljuljati ili nešto treće. Niko nije rekao da je lako, al i to je u opisu posla
A isto mislim da nije pametno bebu umarati tokom dana kako bi bolje spavala po noći. Maloj bebi treba više sna jer spavanjem beba napreduje... Po meni je bolje jednostavno pratiti potrebe bebe i to je to.
O da, ovo sam htjela da kazem Nikako da dodjem do pravih rijeci
Lako je reći ''protivnik samo ljuljanja'' kad se beba zna sama uspavati. Al da ste mama bebe koja se drugačije ne može uspavati i kojoj to pomaže, sve biste posegnule i za tom metodom. Po svojim prijateljicama znam da postoje i bebe kojima jednostavno nije dovoljno da je samo spustiš u krevet situ i presvučenu i da ona sama zaspe, već im mame malo pomognu.
Gdje si bila kad je mojoj cuca ispadala sa ovim savjetom... Sad je sama nadje u kreveticu - ljepota
Lako je reći ''protivnik samo ljuljanja'' kad se beba zna sama uspavati. Al da ste mama bebe koja se drugačije ne može uspavati i kojoj to pomaže, sve biste posegnule i za tom metodom. Po svojim prijateljicama znam da postoje i bebe kojima jednostavno nije dovoljno da je samo spustiš u krevet situ i presvučenu i da ona sama zaspe, već im mame malo pomognu.
... Po meni je bolje jednostavno pratiti potrebe bebe i to je to.
Htjela sam reci da ovo potpisujem k'o kuca. Nisu sva djeca ista, neka teze a neka lakse zaspu, a teze zaspu pogotovo ona koja nikakva pomagala ne koriste tipa cuclu ili flasicu - mi nikad nismo koristili ni flasu ni cuclu i vjerujte mi, itekako je teze to dijete uspavati.
Lako je reći 'protivnik samo ljuljanja' kad se beba zna sama uspavati. Al da ste mama bebe koja se drugačije ne može uspavati i kojoj to pomaže, sve biste posegnule i za tom metodom. Po svojim prijateljicama znam da postoje i bebe kojima jednostavno nije dovoljno da je samo spustiš u krevet situ i presvučenu i da ona sama zaspe, već im mame malo pomognu. Po meni je i to bolje nego da slušam i gledam svoje dijete da plače. Moja I kad je svega par puta imala grčeva, ja i mm nosili smo je po 3-4 sata bez prestanka, na smjenu. Ja svoju hvala Bogu samo spustim u krevetac i ona zaspe, al da sam morala, ne bi mi bilo teško nositi je, ljuljati ili nešto treće. Niko nije rekao da je lako, al i to je u opisu posla
kako si ovo lijepo sve rekla Kod nas je bilo,i ljuljanja i nosanja do besvjesti jos kad su ga grcevi mucili to je bilo uzas . Da je makar cutao dok sam ga nosala ninala ma jok toliko su ga patili , nosala bi do jutra samo da mu pomognem (sto se tice grceva) , Nije bio beba koja se nahrani i spusti da sam zaspi. Ninala sam ga na rukama kao mali,. Sad ga ninam samo poponevni san al uvecer sam zaspi pored mene
Ma sve u rok službe, i sve se to preživi. I moja je plakala, kad se sjetim. Odakle joj samo ona snaga da po 4 sata plače bez prestanka. Moja voli po danu ponekad da se umazi kod mene, da legnem pored nje, al uglavnom sve sama uradi. Mema, duda i laku noć drugari.
uh suti kad se sjtim samo sta sem puta otisla ped. bezveze moje djete ne usucuje a ja vise neznam sta cu odnesem ga one se meni smiju kao nije mu nista grcevi ga muce ispuse iz guze zrak i hajd kuci Mislila sam da nikad tome nece doci kraj al sve bude i prodje .
Moj paša nikad nije volio baš nešto dugo spavati, što kući , a pogotovo u kolicima kad smo vani. Uvijek sam zavidila naravno pozitivno svojim kolegicama čija djeca dugo spavaju, pa stigno u međuvremenu sve uraiti, odmoriti i sl, a ja to nikad nisam, i pogotovo kad ujutro duže odspavaju(kod mene nije bio slučaj) , Od početka smo ga nosali, ljuljuškali, na noge i sl, i sve dok nije napunio 16-17 mj.sad mu je 19 mj i kad mu se spava ja ga spustim u krevetac, dadne malo čaja-sok, cucu i on se okrene i zaspi. Nekad iako je pospan,a spustim ga jednostavno neće da se sam uspava, i ja pređem na staru tehniku uspavljivanja na noge, jedno par minuta i on je koma,prenesem ga u krevetić i on nastavi.Idem za parolom " Snađi se u trenutku".