Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
mi smo probušili curici sa 15 mjeseci, bez problema, malo je zaplakala, sve super.. mislila sam da će joj smetati i da će čupkati, ali uopće ne... kao da ih i nema i ja mislim da ko ih želi stavljati da to treba učiniti ranije,.. znam curicu koja ih je jaaako željela ali sa nekih 5 godina je bila jako strašiva i teško se odlučila da ih probuši, te hoće te neće, strah je ... jedva se nakanila da to uradi, ma bilo suza more... meni je ovo super ispalo...zadovoljna..
Kazu sto ranije to bolje,jest mi zao puno ali sigurno ce joj bit drago posto ce minjuse dobit od djeda(mog oca) cekacu da nam dodje u posetu u decembru i da busimo,tad ce imati 4 meseca
Mlašoj sam probušila neki dan, podnijela samo tako, viš emi je plakala na vakcini, nosili medicinke 3 sedmice, skinuli, ubacili male lijep enaušnice i mašala sve super.
Mi smo probusili usi sa 4 meseca. Prvo uvo kada smo busili nije ni znala sta je snaslo, a drugo je samo kmeknula i cim sam je uzela u narucje, smirila se. Za 5 min. se ponasala kao da nista nije bilo! Meni je u tom trenutku bilo zao, a sada vidim da je bolje sto sam tada to uradila.
meni su roditelji busili usi sa neke 3g sjecam se boli i pistolja, al nikakvu traumu nemam cak planiram i ja tako curu odvesti jer sad istrazuje tijelo cupa usi, i sl mogla bi cupati nausnice a i da je ne zezam sad zna se zacenuti kad place a ja sam praaavo osjetljiva na njen plac
Prije nego sto si se rodila nosila sam te ispod svog srca...Od trenutka kada si dosla na ovaj svijet,do trenutka kad ja odem sa njega,zauvijek cu te nositi u srcu...
Mi smo probušili oko 2-ge godine, međutim nije htjela i neće da nosi naušnice. Non stop je vadila medicinke i na kraju smo popustili. Samo bušenje je prošlo bez problema.
Evo i nas na ovoj temi, moja bebaca je sa svoja 22 mjeseca vidjela prije 2 dana da ja uvlacim nausnice u usi i ona trazila daj mama, daj, ja je pitam je li zelis da imas nausnice ovako lijepe kao kod mame ona kaze daj i ja je jucer odvedem i probusi usi, glasa nije pustila i sada se samo gleda na ogledalo i govori lijepa Mina hehehe
RE: Kada curici probušiti uši? 19.10.2013 14:14:40
Pretty mamma
Mamice,podizem temu i trebam brzinski odgovor. Curica 4,4 god zeli nausnice. Gdje je najbolje busiti usi? Mislim kod koga u Sa? I da imaju onaj sprej,lokalni anestetik, po mogucnosti. O sterilnosti necu ni pricati. Hvala!
Mi smo prije neki dan probusili usi, princeza sama trazila Busili smo na Ilidzi i teta je bila jako ljubazna. Sad jedva ceka da skine medicinke, kaze svaki dan cu druge stavljati
Veliki pozdrav svima.Nova sam na forumu pa se izvinjavam na svim mojim greskama. Curici sam probusila usi prije nekih mijesec dana,ona sad ima 13 mj. Vidjela sam jutros da je skinula medicinsku nausnicu, neznam kako !!!!😕 Stavila sam joj zlatne nausnice,koje su za djecu prije stavljanja sam ih dezinfikovala, e sad posto su nausnice na saraf moje pitanje je iskusnim mamama-Kako znate da ste saraf stavili na pravo mjesto?????
Veliki pozdrav svima.Nova sam na forumu pa se izvinjavam na svim mojim greskama. Curici sam probusila usi prije nekih mijesec dana,ona sad ima 13 mj. Vidjela sam jutros da je skinula medicinsku nausnicu, neznam kako !!!!😕 Stavila sam joj zlatne nausnice,koje su za djecu prije stavljanja sam ih dezinfikovala, e sad posto su nausnice na saraf moje pitanje je iskusnim mamama-Kako znate da ste saraf stavili na pravo mjesto?????
pa odozda staviš šaraf...i gurneš dokle može... mislim kako misliš na mjesto... moje nose na šaraf kako su skinule medicinske... bez problema
Hvala vam puno. Pitala sam iz razloga jer me je strah da saraf ne stegnem puno da je nebi boljelo,(znam da ako se saraf stegne da postoji mogućnost da sraste s uhom),opet me strah da saraf nebude stavljen tako da nausnica prilikom malog dodira ne spadne??? Neznam dal ima neko ogranicenje ,pravilo ili iskustvo???
Hvala vam puno. Pitala sam iz razloga jer me je strah da saraf ne stegnem puno da je nebi boljelo,(znam da ako se saraf stegne da postoji mogućnost da sraste s uhom),opet me strah da saraf nebude stavljen tako da nausnica prilikom malog dodira ne spadne??? Neznam dal ima neko ogranicenje ,pravilo ili iskustvo???
naušnice imaju malo udubljnje...pogleaj na naušnici ima mala crtica...ti kda ''guraš'' šarava on tu stane... nar sve naše...pa niej preblizu uha da ne boli, uppali se itd...a taj mali žlijeb neće dozvoliti da tako lako spadnu
Eh, imamo skoro petogodišnju curicu koja nema probušene uši.. suprug i ja odlučili da joj ne stavljamo naušnice iz straha od infekcija, trganja u igri i sl. ...i iskreno...u Hitnoj jednu noć sreli roditelje sa malom, zaista malom bebicom...upao joj šarafić u uho...nikad crveniju i natečeniju ušnu školjku nisam vidjela... Iz straha to nismo učinili do sada...no ona je sada sama poželjela da nosi naušnice Ima li neko ko je nedavno bušio uši sa iskustvom kako, gdje i sl. to učiniti
Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...