happysmile -> Zaušnjaci kod muškarca i sterilitet (14.5.2011 22:26:09)
|
eh da se i ja javim na ovoj temi[sm=smiley1.gif] prvo pozdarv zemske[sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif] eh onda da otpocnem, na sam pomen zausnjaka sva se jezim, ovako cu da vam kazem jer nema kojeg dr. nisam pitala i literature procitala vezano za iste. zausnjaci kod muskih su jako opasni ako muski boluju u pubertetu i posle njega, znaci nikakva opasnost nisu ako se boluju prije puberteta, tj. dok su jos uvijek djeca. Zatim, kod pojave zausnjaka, oni se manifestuju vec drugi dan time sto se golim okom moze vidjeti kako otok iza usiju raste pa samim time treba se ODMAH otici dr ( naravno ako se vec nije otislo prvi dan ) i poceti sa primanjem terapije antibiotika, onda.. ne manifestuju se svi zausnjaci upalom odnosno rastom testisa, nekada kod pregleda testisa za vrijeme zausnjaka uopce se ne moze primjetiti da su isti pod upalom, tek kada gadna bolest prodje na pregledu i spermiogramu se nazalost pokaze losa slika.sterilnost ( ona 100% ) bez ijednog zivog i pokretnog plivaca se javlja u slucajevima kada se zausnjaci boluju i kada se do 4 dana dok bolest buja nije krenula sa primjenom nikakve terapije.sve ovo sto pisem pisem iz licnog ikustva, mm je bolovao zausnjake u 21 god, i ostavilo je posljedice na njegov spermiogram dg. oligoastheno i naravno variococela. Eh sada neko je gore napisoa da je brat bolovao zausnjake a nije htjela sa dijetom ici u posjetu jer su one prelazne, moj savjet bolje idi jer malom ne ostavlja posljedice nikakve prije puberteta, bez obzira sto mu je imunitet kako kazes slab i da ti je hafifan, bolje sada nego kasnije. Mm nije ni od koga pokupio odbolovao ih je reagovao na vrijeme primio turu antibiotika, nije imao oticanje testisa, ali rezultat je takav kakav je. Ne kazem da je to sad nesto jako strasno, i gorih slucajeva bez prelezanih zausnjaka ima, a mi se nadamo nasoj [sm=duda.gif] [sm=duda.gif] , na kraju krajeva op. variococele, tura vitamina i pojacivaci valjda uspijemo, a ako ne imamo potpomognutu oplodnju. eh ja vam se napisa nadugo i nasiroko, elem da znate i da podijelim s vama ovo svoje znanje o toj gadnoj bolestini ljubac za sve [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|