maslačak82 -> RE: bambus i druge cvječke (15.8.2008 17:10:44)
|
Adam i Eva..ja sam na svoje oči vidjela biljku koja na listovima ima rosu, kažu da je to Adam i da treba Evu zasaditi pored i da onda ne kaplje, zanimljivo. A što se Dr.života tiče, mislim da su to priče, ja inače stalno imam tu biljku i jednom godišnje se osuši, a baš pazim koliko ću ga zalijevati, jer mu je dosta jednom u 15 dana, kao ga treba ponekad ostaviti i da se zemlja presuši, smrtnih slučajeva u užoj obitelji nemam od 1996g. Za olijandere sam čula da su im listovi otrovni, ali moja mama voli to cvijeće i ima ga u nekoliko boja, ne grize listove tako da nema ni štete, eh ali za filadendron koji također imam sam čitala da upija sve kemikalije koje se nalaze u proizvodima za čišćenje kao npr.sredstva za podove, za regale i sl.[image]http://www.cvijet.biz/images/stories/images_sobno/monstera.jpg[/image] Jedino je jako neposlušan i listove baca na sve strane, ja ga vežem ali džaba. Još da se nadovežem na bambus, imam i njega, čula sam da nosi sreću, ali ja vjerujem u jednoga Boga tako da meni služi samo za ukras, ali ga držim u kupatilu jer voli vlegu a i lijepo se uklopio pored ogledala.
|
|
|
|