Super Beba -> RE: Godisnji odmor nakon porodiljskog odsustva (6.7.2012 13:04:46)
|
IZVORNA PORUKA: dzankec Drage moje, satra se ja citajuci vase slucajeve ali nikako da nadjem nesto slicno mom, pa da vas pitam zna li ko sta. Situacija je sljedeca: radim skoro 4 godine u jednoj NVO i imam ugovor na neodredjeno. Firma je u krizi, nema sponzora i donacija, tako da nas otpustaju kao tehnoloski visak. Ja sam trebala biti sljedeca na redu. Pripremila sam se na to i pomirila sa sudbinom i ok. Nema pa hajd! Receno mi je da cu se vratiti s porodiljskog (istice mi 27.7.2012.) i odraditi mjesec dana otkaznog roka, dobiti otpreminu i to je to. Medjutim! Prije neki dan dolaze mi nadlezni s odlukama o otkazu i otpremnini i to daju mi otkaz sad, dok sam jos na porodiljskom, pa da taj mjesec otkaznog bude zadnji mjesec porodiljskog. Naravno, nisam potpisala. Advokat mi je rekao da mi to ne mogu uraditi, da ih mogu prijaviti Inspekciji rada i tuziti ih, naravno. Napisala sam im jedan fin mail i to sve lijepo rekla. Zvanicnog odgovora nisam jos uvijek vidjela. Nezvanicno sam saznala da ih je pravnik posavjetovao da mi "izadju u susret, iako su oni upravu" (kontam se gdje je taj zavrsio pravo?!) ali da mi ne daju GO jer nemam pravo na njega :S Da li znate imam li pravo na GO i mogu li mi racunati GO u otkazni rok ili moraju to dvoje odvojiti? Hvala :) Po Zakonu o radu - niko ti ne može uskratiti pravo na godišnji odmor, nit ti ga može smanjiti, ukinuti, finansijski isplatiti i sl. S tim da ja ne znam kako to ide u slučajevima kad se daje otkaz pod okolnostima "tehnološkoga viška". Nadam se da će ti se javiti neko ko ima više iskustva u radnom pravu. Sretno!
|
|
|
|