Blue rose RR -> RE: Stolarija plasticna ili drvena (16.8.2008 21:25:15)
|
Veliki sam pobornik prirodnog, pa tako i u ogromnoj mjeri drveta. Valjda što sam i sama odrasla kraj njega, a i zbog toga što mi je u porodici i jedan stolar. U stanu mi je sve što se može napraviti od drveta, pa tako i vanjska stolarija. Da, nju treba održavati, ali ne svake godine, naravno uz predispoziciju da je ista kvalitetno i po mjeri napravljena. Održavanje je bitno koliko i krečenje, ovisno o masi stvari, i okolnosti (koncentraciji vlage te godine, jačini sunca, suhoći vazduha....) Držim da kod nas ispred svega (što je možda i normalno) cijena ima veliku ulogu, a da se prethodno ne uzmu u obzir i neke druge činjenice kada se bira vrsta stolarije. Čak i po tom parametru, povodim se time da hoćemo kvalitet, drvena stolarija je kudikamo skuplja od alu i PVC, što mnogo toga može reći. Evidentno je da na našim prostorima, posebno u posljednju deceniju, se gomila svjetski otpad u vidu PVC stolarije, znači ono što je tamo negdje otpad kod nas je prvoklasna roba. Naravno tu ne ubrajam alu i PVC stolariju koja se pravi po narudžbi, kod domaćih proizvođača (renomiranih u svakom slučaju). Helem nejse, ja sam u ovoj temi STRAHOVITO subjektivna, tako da moje viđenje i davanje savjeta ide u tom pravcu.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|