Vana -> RE: Pijelonefritis - pomoć (15.8.2008 13:00:20)
|
Draga moja,bas mi je zao zbog tvoje situacije, ali nemoj da budes puno tuzna i da se sekiras, jer biti ce to sve u redu.Moras da razmisljas pozitivno i moras da postujes sve sto je doktor rekao.Nemoj gledati previse crno, jer nije dobro ni za tebe ni za bebu. Pijelonefritis se zna desiti u trudnoci, nije nista novo.Ja licno nisam imala pijelonefritis, ali vucem e.coli godinama.Sa njom sam zatrudnila i jos je imam, jer ocigledno mi lijekovi ne pomazu.Tako da imam i ja veliku mogucnost da dobijem upalu bubrega i sl. Moj savjet ti je ako ikako mozes naci biljku cicak.(plod cupavi,ljepljivi).Tih 5 cicaka u litri vode bi trebala skuhati i piti dnevno najmanje litru.Vjeruj da ces me spomenuti.On tjera na izmokravanje i stvarno pomaze.Cesto mokrenje je najvaznije, jer se tako ciste bubrezi.Vjerujem da bi ti cicak pomogao rijesiti se e.coli koja ti je i uzrokovala pijelonefritis. Ja sam pila i stvarno mi je bilo dobro od cicka, ali cestim konzumiranjem, vjerovatno sam navikla organizam, tako da mi sada puno ne djeluje. Mislim da je sada sezona cicka(cvjeta) i da bi se mogao naci, jedino je problem sto on uvijek raste na nekim mjestima gdje je prljavo.Najcesce uz cestu isl.Ako nista probaj naci kod travarki na pijacama.I napomena da treba biti suh, a ne svjez kad se pravi i najmanje 15 dana svakodneno piti. Nego, ti puno ne tuguj i ne sekiraj bebicu, jer ona to sve osjeti i samo pozitivnim misljenjem mozes pomoci sebi. Pozdrav
|
|
|
|