Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Preparati za jačanje imuniteta 1.4.2015 9:55:02
salmy
IZVORNA PORUKA: aidana
IZVORNA PORUKA: aidana
Ja sam uvela imunoglukan ....danas je ispio bocicu. Ne znam je li pomoglo za imunitet ali dijete mete sve pred sobom
Punih 5 dana kasnije opet poceo kasljati i dobio temperaturu
moj je popio 3 bocice imuno glukan sirupa...i 3pakovanja tabletica imuno g..daleko najjace su one..2,5 mjeseca traju..sad je na pauzi....pa opet u septembru idemo ponovo..
RE: Preparati za jačanje imuniteta 2.4.2015 8:57:29
Mala Selma
Ponukana svojim licnim iskustvom u preparate za jacanje imuniteta,i kositeci sve sta ima na nasem trzistu,a ukljucijuci i susjedne drzave,mogu reci da samo pravilna ishrana drzi dobar imunitet Mi smo u periodu kad je ima 2-3 pa i 4 godine imali problem sa jelom,jako malo je jeo,obroci siromasni (ili makaroni,riza,malo mesa) voce je uvjek jeo,uz to vrtic i naravno non-stop je bio bolestan.Kad je bolestan pije andibiotik i nema tog preparata za imunitet koji ce "dici" imunitet kad slabo jede i bije antiotik.
Onda smo izbacili "hemiju",poceli polako ishranu mijenjati i koristiti homeopatiju i evo vec tri godine nije popio andibiotik Prehlade i virozice super podnese i mogu reci da imam zdravo dijete...
RE: Preparati za jačanje imuniteta 10.4.2015 11:08:30
anitaa
Mala Selma, ovo s homeopatijom me bas zainteresiralo, pa ako mozes nesto vise da napises...ako je problem, mozes i na pp, ali vjerujem da i druge mame zanima sve sto je dobro za poboljsanje imuniteta kod djece...
RE: Preparati za jačanje imuniteta 14.4.2015 7:42:05
Mala Selma
IZVORNA PORUKA: anitaa
Mala Selma, ovo s homeopatijom me bas zainteresiralo, pa ako mozes nesto vise da napises...ako je problem, mozes i na pp, ali vjerujem da i druge mame zanima sve sto je dobro za poboljsanje imuniteta kod djece...
Ne znam sta te tacno zanima pa da napisem Ono sto znam da su lijekovi poticu od biljnog,mineralnog,organskog ali nekata i zivotinjskog porijekla.Jako mnogo info se moze naci na googlu. Moze se lijeciti određena polest npr.prehlada i dati se lijek samo za tu bolest ili kombinacija lijekova da lijeci i tu bolest i npr.sprecavanja pojavu temperature ili sl.Lijekovi su u obliku kapi ili "bobica" i koriste se uglavnom jednom dnevno.Ako te jos nesto interese pisi.
RE: Preparati za jačanje imuniteta 29.9.2015 8:11:20
Miroslava10
Imunitet je jako važan i za nejga se treba jako brinuti. Ako je bolji imunitet onda je manji rizik od bolesti. Evo ja recimo treniram redovito i pijem vitamine i nisam bolesna vec 2-3 godine :)
RE: Preparati za jačanje imuniteta 29.9.2015 18:33:31
Alma_27
IZVORNA PORUKA: Mala Selma
Ponukana svojim licnim iskustvom u preparate za jacanje imuniteta,i kositeci sve sta ima na nasem trzistu,a ukljucijuci i susjedne drzave,mogu reci da samo pravilna ishrana drzi dobar imunitet Mi smo u periodu kad je ima 2-3 pa i 4 godine imali problem sa jelom,jako malo je jeo,obroci siromasni (ili makaroni,riza,malo mesa) voce je uvjek jeo,uz to vrtic i naravno non-stop je bio bolestan.Kad je bolestan pije andibiotik i nema tog preparata za imunitet koji ce "dici" imunitet kad slabo jede i bije antiotik.
Onda smo izbacili "hemiju",poceli polako ishranu mijenjati i koristiti homeopatiju i evo vec tri godine nije popio andibiotik Prehlade i virozice super podnese i mogu reci da imam zdravo dijete...
sa koristis od homeopatskih lijekova?
mi koristimo ehinaceu za imunitet i drosera d6 i drosera d12.
Drosera d6 je za kasalj, a drosera d12 je za upale, gripe i sl. Hvala bogu pomaze i prezadovoljni smo.
RE: Preparati za jačanje imuniteta 30.9.2015 11:16:29
Alma_27
IZVORNA PORUKA: Hannica
Gdje kupujete te homeopatske lijekove?
Meni je doneseno iz Beca. Vani tog ima po biljnim apotekama. Ne znam kod nas. ako imas koga da ide u inostranstvo, naruci. Mi smo ovo placali, cini mi se, po 3,5 eura bocicu, a moze trrajati.
Mora biti naglaseno da je za djecu, posto vjerovatno imaju i za odrasle. Meni na bocicama pise da je za djecu.
< Poruku je uredio Alma_27 -- 30.9.2015 11:18:25 >
RE: Preparati za jačanje imuniteta 22.10.2015 11:04:26
mishkica
Je li iko koristio djeci sirup Imunotroffina?? u apoteci mi rekose da je kao imunoglukan, drugi proizvodjac, a cijenom jeftiniji 11KM, pa ako neko ima iskustvo sa njim volila bih cuti
RE: Preparati za jačanje imuniteta 22.10.2015 11:24:04
mamiconi
Pozdrav mishkica, moje dijete koristi imunotroffinu od pocetka oktobra, ali sam ja platila 24 KM, rekla mi pedijatrica da koristimo dva mjeseca, pa pauza mjesec. Ja bas i nisam za te preparate, ali posto je u dva mjeseca imao jaku upalu grla dva puta, hajde da pokusamo.
RE: Preparati za jačanje imuniteta 22.10.2015 11:29:56
mishkica
IZVORNA PORUKA: mamiconi
Pozdrav mishkica, moje dijete koristi imunotroffinu od pocetka oktobra, ali sam ja platila 24 KM, rekla mi pedijatrica da koristimo dva mjeseca, pa pauza mjesec. Ja bas i nisam za te preparate, ali posto je u dva mjeseca imao jaku upalu grla dva puta, hajde da pokusamo.
Mi smo lani u ovo vrijeme imuglukan pili, cisto jer ide zima, a curica je slabog apetita i lahko se nakalemi na nju prehlada, pa nas je odrzao cijelu zimu bez bolesti HB, pa sam ga ponovo htjela uzeti i apotekar mi rece da uzmem ovaj sirup jer su isti kao.
RE: Preparati za jačanje imuniteta 22.10.2015 12:15:38
mamiconi
Meni je djevojka u apoteci rekla da ga koristi i njeno dijete i da je ona primjetila da mu se apetit povecao, pa eto ne znam, ako ti je imunoglukan provjeren....
RE: Preparati za jačanje imuniteta 22.10.2015 20:25:33
tinkivinki
IZVORNA PORUKA: mishkica
Je li iko koristio djeci sirup Imunotroffina?? u apoteci mi rekose da je kao imunoglukan, drugi proizvodjac, a cijenom jeftiniji 11KM, pa ako neko ima iskustvo sa njim volila bih cuti
mishki moji su pili od februara do juna,i sad im uključila kad je V krenula u školu opet.sadrži on beta glukan i vitamine B,jod
RE: Preparati za jačanje imuniteta 22.10.2015 20:55:52
mishkica
IZVORNA PORUKA: tinkivinki
IZVORNA PORUKA: mishkica
mishki moji su pili od februara do juna,i sad im uključila kad je V krenula u školu opet.sadrži on beta glukan i vitamine B,jod
hvala Tinki, pa davacu ga i ja njoj, nije zgoreg, ide zima
RE: Preparati za jačanje imuniteta 11.11.2015 9:39:38
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Mala Selma
Joj i mene ovo zanima ..moj M je stalno bolestan :( svaki mjesec smo kod doktora .imunitet nula :(( ....sta jede tvoj ..kako ste mijenjalo ishranu ? Sve me zanima..voce ,povrce stalno ,kuhano,peceno?! Molim te sve napisi ,jos ako imas kakav recept bilo bi super ...i gdje ste nabaviki te lijekove ? Ima li koji poseban ? Mom M su 4g 3 mj Zahvalna sam ti na svakom savjetu :))
I da, ima 15 kg vec dvije godine ..ni gore ni dole ne ide
< Poruku je uredio bejbibi -- 11.11.2015 9:44:30 >
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Preparati za jačanje imuniteta 7.12.2015 10:17:57
Alma_27
Najbolji preparat za imunitet do sada na je kiseli pekmez od jabuka (i homeopatija al za tim i nije bilo potrebe zadnjih mjeseci).
Do skora nisu htjeli pekmez jer ih je tjerao na povracanje i skonam da im bolje godi kiseli od slatkog. Svaki dan po 2-3 kasikice obojici i ne pamtim kad smo bili kod doktora. Idu u obdaniste i pokupe koji viruscic, pa bude i kasljucanja i curenja nosica, ali brzo prodje s lijekovima iz kuhinje (bijeli luk i sl.).
i jos da dodam, kako su stariji lakse je. Naucili su da se sami bore. Valjda treba proci i vremena. kad se samo sjetim svih prehlada i upala kad su obojica krenuli u obdaniste (negdje s tri godine)...
RE: Preparati za jačanje imuniteta 7.12.2015 18:29:45
škorpija
iskreno ja u ljekovitost pekmeza ne mogu da povjerujem, to se toliko kuha da u njemu ne bude ni mrvica vitamina C, a ne znam šta bi drugo moglo biti u njemu dobro za imunitet