|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Preparati za jačanje imuniteta
1.2.2012 22:33:32   
Daja_sa
Da li je iko koristio med sa curekotovim sjemenom ili uljem? Evo upravo citam koliko je zdrav...
- akne
- bolesti koze (npr. neurodermitis, ekcemi)
- razne alergije
- astma
- bronhitis
- prehlade i kasalj
- pomaze kod diabetesa i upale zglobova
- problemi probave
- liječenje upala nosnih šupljina, suhog kašlja
- dobar je lijek protiv bakterijiskih, gljivičnih i virusnih oboljenja...ima jos puno toga meni se ovo ucino onako znacajnim za nase najmladjeuser posted image

Mozda sam na pogresnoj temi postavila pitanje...user posted image
E sad nisam sigurna jel ovo mogu da jedu djeca (iznad 3 godine) onako preventivno i za podizanje imuniteta?

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 401
1.2.2012 22:42:52   
Romali
Ženice, koliku pauzu pravite nakon što dijete popije jednu dozu Imunoglukana??
Maleni  je svoju završio početkom decembra.
Nikad ne upitah stručnu osobu , ali znam da vi ovdje znate user posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 402
2.2.2012 8:43:52   
new mama
IZVORNA PORUKA: Romali

Ženice, koliku pauzu pravite nakon što dijete popije jednu dozu Imunoglukana??
Maleni  je svoju završio početkom decembra.
Nikad ne upitah stručnu osobu , ali znam da vi ovdje znate user posted image

Romali mislim da je nama dr. rekla dva mjeseca pauze,a vidim ovdje cak nekome rekli i tri,pa sad ne znam,provjeri jos u apoteci,mozda znajuuser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 403
2.2.2012 9:25:55   
emma.L
U uputstvu stoji da se može trajno uzimati, u ljekarni (u dvije ljekarne) su me isto blijedo pogledali kad sam upitala za to i uvjeravali me da to nisu čuli a da bi morali biti obaviješteni o takvim stvarima, te da je čak uputno stalno ga uzimati barem tijekom zime user posted image .

Kupila sam Imunoglukan i sebi i Emi da se malo trznemo od ovih stalnih viroza i sve mi šuha nastaviti uzimati nakon što ovu dozu ispijemo.

Je li ikome dr. Vuković ovo rekla za pauziranje, pošto nju planiram pitati za mišljenje kad krenemo na vakcinu?  

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 404
2.2.2012 9:33:36   
Malenaoduvijek
emma.L
koliko se ja sjecam jelenaT je govorila da je dr Vukovic preporucila poslije dvije ispijene doze da se pravi pauza ali vjerovatno ce ti se javiti neko ko ga je pio da ti poblize kaze.

ja znam da se ti preparati za imnuitet piju u toku zime i da se onda pravi pauza

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 405
2.2.2012 9:36:40   
emma.L
Meni i treba u toku zime, ljeti nekako kompenziramo ishranom i rjeđe su prehlade i viroze.

Ali u Sa zima traje do maja, trebaju mi barem još dvije- tri doze da je održim zdravom, ako ikako uspijem :-(.

Pisala sam sve šta smo probali, s malo fajde, sad ćemo vidjeti i ovo čudo (ni Natura Mix nam nije nešto posebno pomogla).

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 406
2.2.2012 9:39:22   
Malenaoduvijek
pa zar se jedna bocica tako brzo popije.najbolje ti je pitati dr,to ti je najsigurnije kad u apotekama nisu upuceni 

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 407
2.2.2012 9:40:59   
Hanady RR
I mi smo dobili preporuku pedijatar da nakon dvije ispijene doze pravimo pauzu za sve imunitetne folive 6 mjeseci...

Mi smo jei poslušali...

ne pijemo ništa sada...

a na zvaničnom sajtu o imunoglukanu piše da doslovno ovako ''Koliko dugo smijemo neprekidno uzimati Imunoglukan?

Možemo ga uzimati dulje vremena neprekidno, čak i cijelu godinu jer ne prelazi u krv i ne uzrokuje nuspojave.''

''Smijemo li primjenu Imunoglukana ponoviti kod djece koja ponovno obole?

Da.''

Eto možda nekom pomogne user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 408
   RE: Preparati za ja�anje imuniteta
2.2.2012 9:43:33   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: MALA1994

pa zar se jedna bocica tako brzo popije.najbolje ti je pitati dr,to ti je najsigurnije kad u apotekama nisu upuceni 

bočica je 120 ml...
1 ml na 5 kg tejelsne mase se uzima...

fino on traje...
moje su ga pole u vrijeme infekcije zna�i po�ele su ga za vrijeme bolesti uz antibiotik...
po cijelu su bocu pile...nismo po danima pratili da pije nego nam je doktorica rekla da isparznimo bo�icu

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 409
2.2.2012 10:01:11   
Malenaoduvijek
opet ne znam lincujte me

po meni su svi ti preparati kako kome.

nekome pomogne a neko kao da ga ne pije izgleda da je to sve manje vise.

evo nasa logopedica pila sve one imuno (ovakav i onakav) koji su preko 100KM i zena malo malo zavrsi sa bronhitisom.

moji momci piju od juce onaj denivit plus jer su bili prehladjeni pa cisto kao podrska

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 410
2.2.2012 10:09:49   
Hanady RR
Moje uopšte nisu toga previše ni pile ni probale...
matura mix nakon jedne dugoe viroze...
nakon toga uzela sma jednom onaj redapin kad su kao bile anemične međutim nisu ga ni popile...doktorica nam rekla imunoglukan...popile i ništa nakon toga nit planiram...
imunoglukan su pile smao i smao jer su zaita bile mjesec dana u belaju vvirusa nekih i nfekcija pa sma ga uzela po preporuci pedijtara...u vrijeme bolesti...

Ja sma više sklona da mi svako jutro pojedu kašiku meda sa tahanom...
da mi saki dna moraju pojetsi povrtni i voćni obrok i meso....
al eto ne mogu reći...mi popismo imunoglukan i stavrno još ne koristismo baby vac ...a ne čuvam ih pod staklenim zvonom...hodaju, izlaze, stalno su sa djecom...
a hB super su mi ove zime za sada...
eh sad relano one su možda i imunitete ojačale ljetos onom boelstima u krug pa sad su zaštićene od inih virusa ...ko zna...user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 411
2.2.2012 10:28:16   
emma.L
Hanady, blago tebi, zahvaljuj Bogu stalno user posted image .
To sa ishranom slabo fercera kod nas, jer je Ema dijete koje od 18 mjeseci pola glavice bijelog ili crvenog luka može pojesti. Voće sve jede, jogurte u izobilju, mlijeko, čajeve s medom svaki dan bilo ljeto ili zima, jedina stvar koju ne jede je cvekla. I džaba.
Kažu slanina dobra za pluća, jela bi je za doručak, ručak, užinu i večeru da dozvolim, pa svako malo kašalj prelazi u grozan hropac user posted image .
Bolešljiva mi je i samo se trudim da je zaštitim dok još malo poraste koliko mogu.

Neposredna veza do poruke: 412
2.2.2012 10:38:01   
mamich
Drage moje meni mama kupila sirup NONI za jacanje imuniteta,u apoteci,prošle sedmice,ja sam ga pocela piti..ali mi doktor rece da nije preporucljiv u trudnoci...user posted image Kazu da je stvarno dobar,zao mi sto je mama bacila tolike pare na njega (110 KM ) Ako nekome treba eto neka se javi user posted image

Sin srece i radosti u nas zivot stigao 07.10.2008.
Jos jedan mamin princ upotpunio nasu srecu 05.08.2012.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 413
2.2.2012 10:46:07   
balasgirl
Da li je neko davao djeci Redapin sirup za jačanje imuniteta i kakva su iskustva s istim? Ja sam svom počela davati prije 3 dana po jednu kašikicu dnevno.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu mamich)
Neposredna veza do poruke: 414
2.2.2012 10:51:35   
Malenaoduvijek
jesam ja davala ali kao za apetit,nista specijalno mi se nije pokazao.cak sta vise ja sam imala utisak da manje jede jer u sirupu stvarno ima sve i zasiti ga.

ali kod svakog djeteta drugacija reakcija tako da ipak svako sam mora otkriti sta mu najvise odgovara

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 415
2.2.2012 10:52:56   
Mya_81 RR
Moja je pila imunoglukan i on nam se pokazao najboljim. Poslije smo zbog apetita pili redapin. Na količinu jela nam nije utjecao, a koliko je djelovao na imunitet ne znam jer smo ga vrlo brzo poslije imunoglukana počeli uzimati.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 416
2.2.2012 10:56:11   
rose 87
E. je pio redapin meni se ucinilo da bolje jede,ali popili smo samo tu jednu bocicu sad planiram da mu opet ukljucim jer zbog zubica skroz slabo jede

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 417
2.2.2012 11:00:55   
balasgirl
Ma i moj Ali skroz slabo jede, da ne doji ne znam šta bi jeo, uglavnom mrljavi sa hranom. Sad sam mu uključila taj Redapin, pa vidjećemo, nadam se da će se malo projesti. Pa kad ispije tu bočici, mogu mu onda početi davati imunoglukan.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 418
2.2.2012 11:05:37   
emi7908
Imam pitanje, da li da djetetu dajem Imunoglukan iako nešto nije bio pretjerano boležljiv? Jeste mi se u dva mjeseca razbolio 2 puta, jednom je to malo teže prošlo i sve sam nastojala da prođe bez antibiotika ali nije moglo ali ovaj drugi put progurali smo bez antibiotika.
Čisto me interesuje jer ja njemu svako jutro dajem kapi koje su napravljene na bazi propolisa i to mi ih moj tečić pravi i odlične su a uz to i uzima med. Ali nekako mi slabo jede i razmišljala sam čisto radi prevencije da ga uključim ali opet nešto kontam možda ne bi trebalauser posted image Ne znam sama a mama mi već kupila Imunoglukan.

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 419
2.2.2012 11:09:45   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: emi7908

Imam pitanje, da li da djetetu dajem Imunoglukan iako nešto nije bio pretjerano boležljiv? Jeste mi se u dva mjeseca razbolio 2 puta, jednom je to malo teže prošlo i sve sam nastojala da prođe bez antibiotika ali nije moglo ali ovaj drugi put progurali smo bez antibiotika.
Čisto me interesuje jer ja njemu svako jutro dajem kapi koje su napravljene na bazi propolisa i to mi ih moj tečić pravi i odlične su a uz to i uzima med. Ali nekako mi slabo jede i razmišljala sam čisto radi prevencije da ga uključim ali opet nešto kontam možda ne bi trebalauser posted image Ne znam sama a mama mi već kupila Imunoglukan.

Imunoglukan je dobra i ka prevencija...
znači da se pije i ako nije dijete bolesno...
međutim ako ćeš ga nastaviti davati sa porpilis kapima ja bih ipak sa pedijatrom s esavjetovala jer nama je naša milion puta ponovila ništa drugo uz njega što je u vezi sa podizanjem imuniteta...
sa antibiotikom može u vrijeme bolesti...

Uglavnom ak ga već imate kupljenog on ebi trebao škoditi...smao iščitaj upustvo...
sa kojim lijeokvima i bolestima nebi se smio kombinirati...

a kao preventiva mnogi su ga pili...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 420
2.2.2012 11:25:05   
emi7908
Imunoglukan je dobra i ka prevencija...
znači da se pije i ako nije dijete bolesno...
međutim ako ćeš ga nastaviti davati sa porpilis kapima ja bih ipak sa pedijatrom s esavjetovala jer nama je naša milion puta ponovila ništa drugo uz njega što je u vezi sa podizanjem imuniteta...
sa antibiotikom može u vrijeme bolesti...

Uglavnom ak ga već imate kupljenog on ebi trebao škoditi...smao iščitaj upustvo...
sa kojim lijeokvima i bolestima nebi se smio kombinirati...

a kao preventiva mnogi su ga pili...

Hanady prekinula bi ja sa kapima ali brate dragi kad sam vidjela u onom upustvu ove riječi ; poslije zračenja, teških oboljenja, antibiotika i da ne nabrajam dalje odmah me muka uhvatila user posted image kontam se Bože dragi a djete mi zdarvo šta će njemu ovo ....? user posted image znaš ono da nenavlačim bolest.... hehehehehe malo sam sujevjerna
A i nisam neki ljubitelj hemije pa stvarno nisam pametna. Ništa ostaviću ga pa razmisliću još malo...

Neposredna veza do poruke: 421
2.2.2012 15:14:14   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: Daja_sa

Da li je iko koristio med sa curekotovim sjemenom ili uljem? Evo upravo citam koliko je zdrav...
- akne
- razne alergije
- astma
- bronhitis
- prehlade i kasalj
- problemi probave
- dobar je lijek protiv bakterijiskih, gljivičnih i virusnih oboljenja...ima jos puno toga meni se ovo ucino onako znacajnim za nase najmladjeuser posted image

E sad nisam sigurna jel ovo mogu da jedu djeca (iznad 3 godine) onako preventivno i za podizanje imuniteta?

Da citiram samu sebe...pa mozda neko i odgovoriuser posted image

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 422
10.2.2012 17:58:07   
škorpija

- akne
- razne alergije
- astma
- bronhitis
- prehlade i kasalj
- problemi probave

Da citiram samu sebe...pa mozda neko i odgovoriuser posted image

ne vjerujm da je iko koristio, dosad bi odgovorili, ja sma malcu htjela davati ulje ćurokota, ali nije htio nema šanse, možda bi sa medom i pojeo, a gdje to ima kupiti

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 423
10.2.2012 18:00:45   
škorpija
ja iz inata neću imunoglukanuser posted image , koristi ga moja prijateljica koja ima rak, pa kontam dijete mi zdravo nije dotel došlo, kako će izgraditi imunitet ako mu vještački dižem nekim pripravcima. al ko zna, kad krene u vrtić vjerovatno ću promijeniti pločuuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 424
10.2.2012 18:05:54   
Mya_81 RR
Ja sam razmisljala davati svojoj curekot ulje ali s obzirom da je uzasnog okusa mislim da ne bi bilo šanse da bude htjela. Mozda prvi put, ali poslije sigurno ne, tako da vjerujem da je s medom puno prihvatljivije da se daje. Ja sam u biljnoj apoteci pitala i rekli su mi da moja s dvije i pol godine smije uzimati curekot, ali u puno manjoj dozi.
Imunoglukan smo pili 4 tjedna i pomogao nam je.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *