teacher75 -> RE: Ishrana djeteta od navršenih godinu dana. (20.11.2010 10:38:56)
|
IZVORNA PORUKA: anidla sad cu odprilike navesti sta Noa jede u toku 24h, a neka mi neko odgovori jel to dovoljno, jer se meni uvijek cini malo... 1) dorucak: uvijek jede obareno voce (nece svjeze osim banane), znaci jabuka, kruska +pola banane sa zitaricama ili DM-ovom kasom od vanilije ili banane pravljena s vodom (iako trebam polako da je pravim sa mlijekom) nekad je to griz sa pavlakom ili abc sirom nekad je to palenta sa nekim mlijecnim proizvodom ali najcesce referiramo ujutro voce 2) poslije prvog spavanja ide rucak: uvijek je komadic mesa (puretina, teletina ili piletina) iskuhana sa povrcem (krompir, brokula, karfiol, mrkvica, spinat) ako ne stavim rompir onda ide tjestenina ili riza mada rizu slabije jede 3) kao medjuoboroci kako kad, nekad mu dajem abc sir na komadice kruha cisto da mi zvace, nekad komadici pite, nekad komadici banane 4) vecera zavisi, ako mu ujutro nisam dala griz onda mu dam griz sa pavlakom ili abc sirom 5) pred spavanje ide flasica koju kako kad pojede 6) u toku noci mi se budi i jede 2* po 150 ili 120 ml aptamila presli smo na aptamil 3 jel ovo ok? naavno ima svoje faze pa nekad ima i odstpanja(najcesce kad smo nahladjeni, ili evo sad kad smo imali upalu grla) kod nas je ovo sve slicno s tim sto su kod nas prije rucka 2 obroka: jedan je vocni, mix izblendanog voca sa pahuljicama a drugi je pura ili griz sa sirom. a rucak nam ide kasnije. lana nece hljeb sa abc ali voli sam hljeb pa kao medjuobrok ubacim konadic hljeba ili keks ili rizin stiropor ili neku vocku... i tokom noci doji otprilike 2 puta
|
|
|
|