sike
|
IZVORNA PORUKA: Puslica pozdrave drage mame ,mojim blizankama je godina i nesto dana,s obzirom kako su rodzene s mallom kilazom ssuper napreduju i uvijek su mi dobor jele j.do u nazad dva tri mjeseca cini mi se da je to manje kolicinski,ili je to zato sto jedu raznovrsniju hanu .....ujjutro se budeoko pola 7 ili 7 tad aim dam da piju mlijeko i plazmu 210 do 220 ml,kd ustanemo umivamo se ,presvalcmo ,igramo i td oko pola 11 /11 je dorucak pavlaka sa hljebom ,pura sa mladim sirom,puter i dzem,uz to vocni caj ohladzen koji piju tokom dana najcesce ili neskvik,spavanje je od 12 do 2 ili pola 1 uglavnom po 2 sata ,kad ustanu popiju malo caja ili sokic ,pojedu neku vocku ili smoki ili kinder snitu ,onda zavisi kako kad ali oko 4 je rucak njcesc e pravim plecu suicu sa svim povrcem i fidelinima za supu nekada napravim noklice od griza i stavljam vegetu ali malo i to im udrobim ,naravno iscopkam meso od kojeg je supica skuhana...cini m i se da jedu malo za rucak ,njacesce mi sed si da vade iz usta ,ili ispljunu nakon samo par kasika ,a nekad pojedu sve pa mi srce ko kuca.oko 18 sati jedu voce ,smoki ,monte ,ili slicno ,oko 20 sati je spavnje vec su nervozne jer spavaju sao jednom preko dana i zaspu uz mlijeko....do ujutro Nekad i znam napraviti za dorucak isto flasicu ali u to ispasiram jednu bananu na njih dvije ,ali sam mislila da im je puno tri puta mlijeko ,al citajuci vase postove skontah da je ok,jer nekad imam osjecaj kao da im fali da sisaju,iako nisu doijile niti dan ... E nek sam vala naisla i na jednu duplu mamu .Mojim blizancima je 16 mjeseci i tacno od navrsenih godinu dana poceli su manje jesti,tj. duplo manje.Bas sam citala o tome i kazu da je to normalna pojava.Ovako ti izgleda jedan dnevni meni moje djece:cim ustanu mlijeko(OKO 8:00)i to samo,jer ne zele nista u njega.Tek poslije sat vremena je nesto kao dorucak-kifla sa Zdenkom,ili jaje na puteru,ili przenica.Tvoji super jedu za dorucak,dok moji skroz slabo.Oko 11 im dam neku vocku i onda u 12 spavanje uz flasicu(popiju po 250 ml svaki put).Oko 15 je rucak-neko meso sa povrcem i tada zaista dosta pojedu,gotovo pa kolicinski kao i ja,i to s hljebom.Poslije rucka dajem nesto slatko i sok.Oko 17 opet neku vocku i vecera je u 19-slane krofne,ili banana sa zobenim pahuljicama ili makarone sa sirom.Pred spavanje opet mlijeko(znaci i moji piju mlijeko 3 puta).OK,to je uglavnom tako i prilicno sam zadovoljna,ali desavaju se i dani da kada bacaju hranu iz usta na pod ili se jednostavno igraju s njom.Tada bih u pocetku najradije ludila i galamila,ali onda sam skontala da ih tada pustim i ponudim malo kasnije.Sad imaju po 11 kg i valjda je to uredu.Trebale bi se mi sastati na forumu dvojke,trojke...da razmjenjujemo iskustva,jer su tamo mame odavne zaspale ili su jadne preumorne .Eto,ako zelis posalji poruku.