animagical -> RE: Mlijeko sa mljevenim keksom (26.3.2014 17:47:11)
|
IZVORNA PORUKA: NaNaSa hvala svim na ovim komentarima! Ja sam iskljucivo pitala za dijecu koja su na mlijecnoj formuli! (Hipp, Aptamil i sl) .Mi imamo sad 11 mjeseci i imamo dva obroka krute hrane tj. dorucak rucak i polako uvodimo veceru koja onako vise u pravcu lickanja, jer i dan danas imamo problema sa stomacicem i varenjem pa nema jakih obroka od kojih sa hapom dobijamo zatvor i grceve.S obziro da cemo ubrzo napuniti godinu i da trebamo poceti sa krvljim mijekom , nema smisla da dijete pije i jedno i drugo, nekako mi je to previse tekucine.Zato sam pitala kad zamijeniti taj obrok hape sa tim ozloglasenim keskom? da li ste potpuno prestale davati mijecne formule nakon sto ste uvele krvlje mlijeko? jeste li pravili kombinacije KM i mlijecne formule?Kako mlijeko samo?Ugrijano? i sta time dobiva? vidi ja sam dijete dojila skoro dvije godine, ali sam ostale obroke uvodila normalno pa ne vidim u cemu je razika uopste...sa 10 mj je imao tri cvrsta obroka, a s godinu smo izmedju nudili i vocne uzinice...s godinu ti nije potrebna adaptirana formula, osim ako ne daj Boze bude alergican na mlijeko...a veceru ce prihvatiti, polako. ja sam navece davala griz na mlijeku sa izmiksanim nekim vocem unutra, mladi sir i mlijecne namaze sa hljebom, maslac i med, zobene pahuljice...djeca od godinu smiju jesti svasta. a posebno ako ej osjetljive probaje nemoj ga hraniti keksom, to je zdravom logikom samo stetno za dijete, nikako zdravo.
|
|
|
|