tata -> RE: HRKANJEEE (15.12.2007 18:45:26)
|
Drage moje, dugo sam se spremao da nešto o ovmo problemu napišem....bar u korist onih koji stvaraju te probleme...a u koje, na žalost spadam i ja! Naime, postoji određen broj kategorija hrkača...a i razloga zašto se ti ljudi zovu hrkači. Moja osobna gospođa ima stravičan problem kako da u toku noći ugasi "melodičnost" koja je održava budnom, pa i po cijenu da mi zaustavi disanje...bez razmišljanja o posljedicama. Ona bi mene tada odležala hladno...Sremska Mitrovica, Lepoglava, Zenica...svejedno....a ja si stvarno ne mogu pomoći. Međutim...vremenom sam otkrio kategorizaciju hrkanja: Kat. 1: Pušači. Dovoljna količina nočnih cigareta uslovljava da ti se jednostavno disanje totalno poremeti čak i u budnom stanju kad možeš kontrolisati to, a o snu da i ne govorim... Kat. 2: Piće. Koje definitivno vuče i cigarete, i od kojih ti respiratorni trakt odumre, i ti pojma nemaš kako uopšte dišeš, a o spavanju...bezveze i pričati. (srećom, sa ovom kategorijom nemam problem jer sam piće davno ukinuo iz svog života) Kat.3: Umor. E to je nešto što mora imati opravdanje, i zbog čega niko ne treba da se opravdava. -------------------------------------------------------------------- Kad bi čovjek htio sebi dobro, poradio bi na ovome, i sigurno bi drastično smanjio probleme sa hrkanjem, koji su opet problemi suprotnog spola...a ne tvoji. Ja u ovom momentu za sebe nemam rješenje, jer sam vezan za cigarete (kako sam lijepo izbjegao riječ: pušim) a takođe radim takav posao da zaista budem umoran, ali daleko od toga da to ne želim rješiti, ne zbog sebe koliko zbog...hm...mame. No, isti problem imate i vi, drage dame, stoga ajte da zajedno pokušamo rješavati zadatu temu. Ne koljite svoje muževe, sumnjam da ćete slijedećeg naći a da je bešuman!!! Vaš TATA
|
|
|
|