buduca mami -> RE: patronažna sestra (4.11.2011 19:44:19)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR buduća mami... kada se porodiš u porodilištu ( kojem god ja jezero ja vojan bivša bolnica) ...babice će javiti domu zdravlja mjesnom o tvom porodu i danu izlaska... Ako izađeš u ponedeljak očekuj dolazak babice u srijedu prvi... tako se računaj...danas izaćeš drugi dna iza toga prva posjeta. babica će ti dati neke osnovne msjernice...koliko ćeš sreće imati sa babicom ne znam ... ja nisma bila razočarana svojim babicama...al nisma ni pucala od oduševljenja... u svakom slučaju lijepo je bilo da dođu, d ami vide bebu, d ami kažu pupak je ok, d ami vide ranu predlože kako sebi da olakšam itd. Po prirodnom porodu one dođu najamnje 3 puta u posjetu... po carkom rezu i više puta meni 5 puta čini mi se... Ti babicu sve možeš pitati što te zanima...svaka će ti ogovoriti u svom domenu što zna i umije... ja sam imala pomoć u vidu mame... ona nije bila moja fizička snaga al mi je bila moralna podrška... i bila je moja mama...tih 40 dana u sa jednom i drugom bebom moja mama je bila tu... bilo je trenutaka da 15 dan padam s anogu do umora...znala je reći lezi i spavaj ja ću ih paziti...tih 30 minuta sna znalo mi je značiti više nego iti jedna noć... Ako želiš da uspiješ u dojenju, d aimaš babicu koja će ti dolaziti svako veče...to dogovori u privatnoj režiji... Ima divnih babica koje bih i sama preporučila jer su zaista predane i mami i bebi, pomognu oko kupanja, pregledaju bebu, djau novopečenoj majci upute o dojenju ili dohrani...utješe majku, prepoznaju podtporođajnu depresiju, razgovaraju s aostalim ukućanima... ako želiš nekoga takvog blizu sebe...iz iskustva koje sada imama preporučila bih ti i patronažnu u privatnoj režiji.[sm=smiley1.gif] sretno[sm=smiley1.gif] hanady hvala na iscrpnom odgovoru :) ma dobro je znati da ce mi neko doci i objasniti sve,prije svega oko pupka,sta i kako,sveki ce biti tu,samo nije ona strucna za to a ja necu moci odmah sve preuzeti!!! ja sam iz tz a ti u sarajevu pa mi vjerovatno i ne mozes preporucit nekoga ovdje,...nije ni bitno,hvala u svakom slucaju,aBd da sve prodje sa sto manje muke pa da ja i sama mogu oko svoje bebice sve to obavljat :)
|
|
|
|