Lejla Ka -> RE: patronažna sestra (24.2.2010 23:48:17)
|
Meni je nakon prvog poroda došla sestra iz DZ S. Grad, i kako je vidjela da je moja mama sa mnom samo je govorila "to je divno, to je krasno, beba divna-krasna..." Došla je još jednom, ništa pametno nije rekla, a ja sam u tom periodu zaglavila sa svim mogućim problemima sa dojenjem, beba puno pala na težini, ma problema ko u priči. Nisam joj ni ime zapamtila. Kad sam rodila sina kontala sam ako se ona pojavi ja ću je fino vratit i reč joj da mi ne treba. No došla je sestra Nežla koja mi je baš legla. Eh, ovaj put sam i ja već bila tata-mata za bebe, dojenje išlo ko mlijeko [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image], jedino sam je dodatno zovnula kad je maleni dobio neki osip i kad mu se upalila zanoktica na nogici. I ona je došla da to pogleda. Bila mi je ukupno 4 puta. Malo nam je i tretirala pupak jer je sporo zarastao kad je otpao pupčanik. Sve u svemu, bila sam zadovoljna. Jedini minus je reklama za Hipp, odmah mi je napisala da kupim neki njihov multivitaminski napitak za dojilje. Hem je to ženama koje se iole redovno i zdravije hrane nepotrebno, hem je odvratnog ukusa, hem se beba odmah počela mučiti poslije podoja. Ja sam drugu bočicu prosula.
|
|
|
|