Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Sokovnik - koji je vama najbolji? 8.2.2010 21:53:15
dana3
sokovnik cijedi sok i nema komada,znaci cisti sok i voca i povrca blender mixa voce i ujedno imas i kako bih nazvala, gusti sok a moras svo voce da ogulis prethodno i ocistis multiprak-on moze da se koristi i kao masina za mljevenje a obicno s ekoristi za mljevenje ppovrca, voca, i sl. pa i mesa-bilo kuhanog ili sirovog
RE: Sokovnik - koji je vama najbolji? 8.2.2010 21:54:17
MinaMM
meni je to blender koji sve sastojke miksa. sokovnik koji sam ja uzela samo cijedi sok. dobijem bistri sok a ne kasicu jer on meni odvoji npr. sok od jabuke u casu a kospice, kora i ostalo u drugu posudu. blender to ne radi. blender sve izmiksa i dobije gustu kasu. multipraktik ima i bleneder i razne rezalice pa mi je zato bolji vise kuhinjskih aparata u jednom (moguce i sokovnik zavisi od modela)
RE: Sokovnik - koji je vama najbolji? 8.2.2010 21:57:28
salmy
IZVORNA PORUKA: dana3
sokovnik cijedi sok i nema komada,znaci cisti sok i voca i povrca blender mixa voce i ujedno imas i kako bih nazvala, gusti sok a moras svo voce da ogulis prethodno i ocistis multiprak-on moze da se koristi i kao masina za mljevenje a obicno s ekoristi za mljevenje ppovrca, voca, i sl. pa i mesa-bilo kuhanog ili sirovog
Hvala ti draga moja...znaci multipraktik cu kupiti kad je bal nek je maskembal jedino sto ima puno djelova i malo je kompikovan za upotrebu! Ali sta mogu kad on moze sve da miksa!Nije mi rjesenje blender
Mi smo nedavno kupili ovaj, sok je super, bistri. Mada imam osjecaj da se samo "motor" ne pere . Ono ostalo sve! P.S. Nadam se da ce ovo s linkom upaliti ako ne Philips HR1853
RE: Sokovnik - koji je vama najbolji? 9.2.2010 8:55:28
w.pooh
hampsi i ja sam u potrazi za sokovnikom i gledala sam sličan ovom tvom moulinex oko 140 KM.. salmy ako ti treba samo za kašica ja bih ti preporučili štapni mikser isto ti je kao i blender a 10 puta lakši što se tice pranja..a multipraktik ja mislim da sam pročitala negdje na ovoj temi da ga neko ima i da moraš sastaviti sve dijelove kako bi radio
RE: Sokovnik - koji je vama najbolji? 9.2.2010 9:12:56
Nedi
Za bebi hapice toplo preporučujem štapni mikser, iako sad jede pravu hranu stalno je u upotrebi uvijek nesto na brzinu umutim a što je najvažnije lako se pere. Neki dan sam pravila kolač i htjela u multipraktiku samljeti orahe...joj te muke...svi dijelovi moraju biti spojeni i 100 puta sam ga sastavljala ali neće pa neće. Poludila sam, došlo mi da ga zapalim od muke. A poslije upotrbe pranju nikad kraja...prođe me ćejf za pripremanjem bilo čega kad se sjetim šta sve moram oprati.
RE: Sokovnik - koji je vama najbolji? 9.2.2010 9:14:38
Nedi
Za bebi hapice toplo preporučujem štapni mikser, iako sad jede pravu hranu stalno je u upotrebi uvijek nesto na brzinu umutim a što je najvažnije lako se pere. Neki dan sam pravila kolač i htjela u multipraktiku samljeti orahe...joj te muke...svi dijelovi moraju biti spojeni i 100 puta sam ga sastavljala ali neće pa neće. Poludila sam, došlo mi da ga zapalim od muke. A poslije upotrbe pranju nikad kraja...prođe me ćejf za pripremanjem bilo čega kad se sjetim šta sve moram oprati.
RE: Sokovnik - koji je vama najbolji? 9.2.2010 9:29:20
lilith
ja imam moulinexov i stvarno je odlican,lako se pere,lako sastavlja tako da preporucujem
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Sokovnik - koji je vama najbolji? 9.2.2010 10:08:44
w.pooh
sheri imam i ja štapni mikser i stvarno je super, sam sve kašice pravila sa njim a o čišćenju da ne pričam za 10 sekundi opran i imam onu sjeckalicu od Tupperware koja mi je ona sijeće sve od mrkve, krompira, oraha, .... i pravi mi smjesu za palačinke i puding..kako je samo volim e sad s oztirom da imam to dvoje nema potrebe da uzimam bilo kakav multipratkik treba mi namjenski za sokiće pa ću najvjerovatnije i uzeti taj moulinexov sokovnik kod nas u Tz u Omegi košta 141 KM
RE: Sokovnik - koji je vama najbolji? 9.2.2010 10:57:30
lilith
IZVORNA PORUKA: w.pooh
lilith jel ovaj? Jel bude bistri sok i jel odvaja sve?
jeste,to je taj...ja ga imam oko 2 godine,super je,opere se za 5 minuta
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Sokovnik - koji je vama najbolji? 28.4.2010 10:57:39
wolandina
IZVORNA PORUKA: w.pooh
lilith hvala onda ima da bude taj a još si me više obradovala za ovo čišćenje
i ja planiram kupovinu sokovnika i bas sam vidjela ovaj moulinex-ov u Merkuru...ima 800W (rekose mi da je pravo bitno paziti na tu snagu i da nista ispod 800W ne gledam...) i kosta 169KM...jesi ti kupila? kakve su prve impresije?
RE: Sokovnik - koji je vama najbolji? 12.1.2011 16:44:17
amdi
Jos sam u potrazi za idealnim sokovnikom, naime previse sam zahtjevna, mislim da nikad necu naci nesto s cim cu biti zadovoljna u svakom pogledu: ili ce to biti dimenzija, ili nedovoljno snage, ili premali otvor za voce...Imate li kakav prijedlog sta da uzmem, naime nemam bas puno mjesta u kuhunji predvodjeno za sokovnik, dakle trebao bi biti manji (samim tim manje je i ciscenja), a da dobro cijedi voce i po mogucnosti (ne mora biti) da ima veliki otvor za voce
RE: Sokovnik - koji je vama najbolji? 12.1.2011 16:57:38
hampsi
Amdi sve je to na isti fazon sada. Pogledaj malo slike koje su forumasice postavile, u principu ista jacina, ista velicina, isti broj dijelova za pranje samo razlika u cijeni! Od Birinog pa nadalje meni se cini da su isti
RE: Sokovnik - koji je vama najbolji? 12.1.2011 17:51:52
amdi
Znam da je otprilike isto, ali ja trazim manji-manje zapremine a samim tim i manje jacine, ovi koje sam ja gledala imaju snagu oko 200w-250w e sad nisam sigurna da li dobro cijede voce..
RE: Sokovnik - koji je vama najbolji? 12.1.2011 17:58:46
teacher75
IZVORNA PORUKA: amdi
Znam da je otprilike isto, ali ja trazim manji-manje zapremine a samim tim i manje jacine, ovi koje sam ja gledala imaju snagu oko 200w-250w e sad nisam sigurna da li dobro cijede voce..
mi smo dobili mali od 200w snage, neka marka sussie i super je. odvaja bistri sok a gore ostane ostatak voca koji se moze iskoristiti za kasicu, ja sam znala na kraju pomijesati i sok i gusto i dodati pahuljice i super obrok za
< Poruku je uredio teacher75 -- 12.1.2011 17:59:47 >