Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kad prati kosu poslije poroda 9.8.2008 22:39:21
Ivona
Majko mila! 40 dana ne oprati kosu???? Pa,sta dobro moze iz toga izaci???? Mozda neka kozna bolest?
Ja sam oprala kosu cim sam dosla iz bolnice-cetvrti dan.Tacnije-muz mi je oprao kosu iznad umivaonika(kao u frizerskom salonu ). Porodila sam se na carski rez,pa mi je bilo malo teze sagnuti se,a nisam se smjela odmah okupati cijela,da ne bih raskvasila konce.
Ostaviti 40 dana na kosi sav onaj znoj,bolnicku prljavstinu i td.,a nosati svoju bebicu,prislanjati je uz sebe???? No way!
RE: Kad prati kosu poslije poroda 9.8.2008 22:43:32
stella
40 dana ne prati kosu Sto kaze Ivona mozes samo dobiti neku koznu bolest ili cesati do iznemoglosti.Bar ja tako mislim. Ja oprala po izlasku iz bolnice.Odmah.Svakako sam se morala non-stop tusirati tj.odrzavati ranu cistom a nisam mogla sjesti.
RE: Kad prati kosu poslije poroda 9.8.2008 22:51:55
medavi
Cula sam i ja za to 40 dana al kakvi odmah sam oprala kosu. Ali ja sam imala strasne glavobolje 10 dana poslije poroda stalno sam nosila svezanu maramu pa bi mi to ko malo olaksalo neznam dali to ima kakve veze
RE: Kad prati kosu poslije poroda 9.8.2008 22:53:17
Ivona
Hej zeno,uletim ja tu i tamo na RR...,ali nikako da se potrefimo u isto vrijeme. Selenica mi je bila bolesna,pa me nije bilo nigdje I sada se borimo sa zacepljenim nosicem i slajmom,pa vidjet cemo sta ce biti. Kako su tvoji djecaci?Kako si ti?Kako tece oporavak? Pozdrav!
Odoh ja u off topic,ali hajd' valjda mi hanumice nece zamjeriti
Nakon ovog kratkog prekida,vracamo se "ne pranju kose 40 dana" ... Majkooo mila!Nadam se da se ovoga nisu pridrzavale ni one zene,koje ispostuju tih famoznih 40 dana u svakom smislu
RE: Kad prati kosu poslije poroda 9.8.2008 22:53:35
mazalica
Ja sam bila 15 dana u bolnici i nisam prala kosu bila sam gotov poludila jer se bila sva ucebala i jedva sam je rascesljavala. Kada sam dosla kuci to mi je bilo prvo sto sam uradila. Sve su to bapske price kao ne kupati se 40 dana dok se kosti ne vrate u normalu Neka hvala.
RE: Kad prati kosu poslije poroda 9.8.2008 23:00:00
nely
e vala svasta sam cula ali ovo nisam mislim da to nema veze.ja sam prala cim sam dosla kuci,jer u bolnici nisam bas bila dobrog zdravlja a kosa mi zahtjeva mnogo posla jer je jako gusta.pa sam cekala da ipak dodjem kuci.
RE: Kad prati kosu poslije poroda 9.8.2008 23:00:57
Visnja RR
15 minuta nakon sto sam dosla iz bolnice kuci odmah sam usla u kupatilo i nisam izlazila dok me nisu zovnuli da podojim Asju... da nisam oprala kosu poludjela bih, pogotovo sto ja svakih 2-3 dana perem kosu pa mi je onih 5 u bolnici bilo prestrasno ...
RE: Kad prati kosu poslije poroda 9.8.2008 23:19:47
anitaMO
ja sam bila u bolnici 30 dana zbog cuvanja trudnoce.nisam se smjela ni istusirati a kamo li kosu oprati.ali nista strasno.dolazila mi frizerka na suho pranje.
RE: Kad prati kosu poslije poroda 10.8.2008 18:21:29
M kao Mama
gluho i daleko bilo, oprala je istog momenta kada sam došla kući, jer od poroda mi se umastila kao da sam kutiju neog voska nacapala, e svašta, baš me zanimaju te babske priče, šta li je sada u pozadini ne ptranja kose 40 dana, hajd za neizlaženje iz kuće smo dobili objašnjenje, a šta da očekujemo da nas zadesi jer smo oprali kosu prije četresnice,
RE: Kad prati kosu poslije poroda 10.8.2008 19:05:00
Anoniman
porodila se 31.7. ujutro.... dosla kuci 1.8. popodne i odmah pod tus, kupanjac od glave do pete... ah ljepote... a da sam cekala jos malo, pa poludila bih... sav taj znoj da je ostao na meni i u kosi mi, mogao je samo stetu da mi napravi... cuj 40 dana cccccc
RE: Kad prati kosu poslije poroda 12.8.2008 15:12:43
Suncica*
Cim su me izneli sa soka, odmah sam otisla u kupatilo i oprala se od glave do pete. Zamisli haosa od znoja i moga povracanja, pa jos ne oprati kosu 40 dana. Samo mi je trebalo da mi se neke baje nalegu u kosi
RE: Kad prati kosu poslije poroda 12.8.2008 15:30:52
nikka
E pa stvarno dokle idu ove priče o 40 dana,trebamo postaviti pitanje dali se kupati i prati zube,po svemu što sam dosad čula žena bi trebala u tom periodu da izgleda kao zombi da samo dobiva hranu i vodu i da nigdje neizlazi,stašno.