mišur -> RE: Ostanak u porodilistu (10.8.2008 8:58:31)
|
Ja sam bila 3 dana prije poroda, jer sam premašila termin, i treći dan nakon poroda nas pustili kući. Nisam ništa naučila oko bebe, sem dojenja, ali sam i nadrljala zbog toga, jer su mi bebu donijeli da doji nakon dva sata, a mlijeka još nije bilo-on, duša moja, navalio i izgrickao mamine sike.Žive rane na grudima...Na kraju mi ga nisu no donosili cijeli dan, ne bi li se grudi malo smirile, da ga mogu nastaviti dojiti. Ali nisam ništa odmorila zato što sam bila u bolnici, jer je beba bila stalno sa mnom. Podorila sam se oko 17h, bebu su donijeli već u 19h, i bila je sa mnom cijelu noć do 5 ujutro. Ja naravno oka nisam sklopila, jer sam se plašila zaspati i ne čuti ga kad plače. Onda su ga odnijeli i vratili oko 7 ujutro, i tako stalno-nose na sat dva, pa vrate.Nema šanse da odspavaš nimalo. U banjalučkom porodilištu je uveden taj program Baby friendly(mislim da se zove tako) a to je da su bebe stalno sa mamama. Koliko je to dobro, ne znam baš.. A što se presvlačenja tiče, naučila sam u školi za trudnice, jer nijednom nisam vidjela kako babice presvlače bebicu, pošto su to radile u drugim prostorijama.
|
|
|
|