aboni76 -> RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (24.6.2012 14:08:56)
|
Dragi moji, juče sam bila na konsultacijama u Bahceci klinici. Doktor je iz Turske, sestre su naše i jedna od njih prevodi. Svi su jako ljubazni i trude se odgovoriti na sva pitanja. Kod nas je dijagnoza azoospermija. Ja sam došla bez mm, ponijela njegove nalaza (imamo nalaze hormona, testa na hlamidiju i krvnu sliku), doktor je sve pregledao ali mi je rekao da je potrebno da mm dođe da kod njih uradi spermogram i da on predlaže slijedeće: Da mm dođe i kod njih uradi spermogram, ako nađu nešto spermatozoida oni će ih zamrznuti i ponavljat će se spermogrami sve dok ne skupe dovoljno za vto. Rekao mi je da počne da pije Agrinmax for man. Ukoliko ne nađu spermatozoide na prvom spermogramu da dođe opet nakon što popije terapiju (našla sam na netu da je pakovanje za 3 mjeseca). Ukoliko se ne nađe ništa na drugom, onda rade Micro tese. Ako ne nađu ništa, onda se rade analize i uključije terapija. Poslije najmanje 6 mjeseci se ponovo radi Micro tese i ako ni tu ništa ne nađu, onda je tu kraj. Ne znam da li će i ostalima za azoo dijagnozom predložiti isti postupak ili je to nama predložio zbog drugog nalaza na kojem je dijagnoza cryptozospermija (pisalo je da je nađeno nekoliko nepokretnih narušene morfologije), ali mislim da će oni svima tražiti da se svakako kod njih uradi spermogram. Što se tiče cijena nisam puno pitala, jer su neke cure već dobile tu info, a mi ćemo svakako opet morati ići nakon spermograma. Prije nego što sam ušla kod doktora, sestra mi je rekla da su ove konsultacije besplatne, ali da će doktor pitati da mi uradi ultrazvuk koji košta 100 KM, pa da skontam hoću li raditi. Spermogram košta isto 100 KM. Toliko od mene, ne znam da li će vam ove moje info biti od koristi, ja sam se malo zbunila kada sam bila tamo, tako da nisam ni pitala sve što sam mislila... Da li je neko od vas nabavljao ovaj Agrinmax što je nama propisao? Pitala sam u apotekama, tamo ga nemaju, ali sam našla na netu da se to ima u radnjama gdje se prodaju sportski suplemenati, pa vas molim ako je to neko koristio da mi kažete gdje ste našli... Pozdrav svima
|
|
|
|