jakuta -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (22.11.2012 21:22:06)
|
Pozdrav drage moje. Evo moje priče u borbi za potomstvo. U braku sam već 18 godina i svih ovih godina pokušavam doći do svog cilja (bebe) Da vam ne pričam koliko čajeva sam popila,gdje sve nisam bila,al još ništa. 2009 godine ,klasičnom operacijom sam odstranila endometriozu. Ubrzo sam kod dr.Mehmedbašića uradila prvu vantjelesnu oplodnju,naravno neuspješnu i sa hiperstimulacijom. Završila u bolnici 15 dana na infuzijama,nakljukao me hormonima. Čujem od rođaka za ovu bolnicu u Istambulu Bahceci,on bio sa supugom i iz prve im uspjelo,imaju prekrasne blizance. Uzmemo godišnji i prošle godine odemo u Tursku da uradimo VTO. Međutim na pregledu dr.Aytun mi ponovo ustanovi da imam endometriozu i urede mi stimulaciju i laparoskopsku operaciju. Nakon tri dana se vratila kuci i čekala da mi jave koliko se oplodilo embrija. Rekli mi 2 medjutim i treći se razvio pa su mi vratili sva tri u julu ove godine. Nažalost ponovo bezuspješno. U medjuvremenu se otvorila klinika u Sarajevu i dr. Enver je tražio da uradimo kariogram. Kod muza sve OK kod mene na 46-tom ima neka promjena. E sad dr. hoće da radimo stimulacije dok ne dobijemo 10 embrija ,koje će slati u Tursku da urade metodu PGD,tj.ispituju da li su embriji zdravi. Radila sam već 1 stimulaciju i dobila 2 embrija. Trenutno čekam ciklus pa ponovo u stimulaciju. Nadam se da će ovaj put biti malo više embrija,da me više ne kljukaju ovim hormonima. Javim vam se ponovo,kad krenem u postupak. Poz.vas.
|
|
|
|