Anushka -> RE: 10 zlatnih pravila dojenja (18.6.2009 21:39:05)
|
to za sjedeci stav mi je poznato ali ja sam jaako rijetko sjedeci dojila, i danas isto tako, ubise me ledja, nezgodno mi i odmah nije OK, dakle dojiti u polozaju koji odgovara i bebi i vama, nama je to najcesce lezeci na boku, ali bude i smjesnih situacija (zna se popeti na mene dok lezimo na podu i zgrabi me u polustojecem stavu ili potrbuske) a dok je bio manji lakse mi je bilo nositi ga nego sjediti. oko ishrane bude stotine savjeta, nemoj ovo, uzmi ono isl, pa bi se moglo oko toga mozda razjasniti, ja nisam jela ni luk, ni biber, ni grah ni kupus itd pila kompota i caja i soka od jabuke na litre a mlijeko stagniralo - vazda falilo. Kad sam pocela normalno jesti bez opterecenja sa normalnim ogranicenjima mlijeka dovoljno. Dakle jos jedno pravilo: zdravo se hraniti radi vlastitog zdravlja i snage ali bez opterecenja zbog pravila br 6. ja nisam izdrzala pritisak i uvela sam flasicu u pocetku - ali smo je i izbacili i jos dojimo, pa bi mozda jos jedno pravilo moglo biti da se ogradite od mjerkanja svakoga ko dodje na babine je li dijete napredno i je li mlijeko kvalitetno isl. Skokovi u razvoju su dovoljno stresni i bez toga. a tema je za 10 [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|