Idina mama -> RE: Izuvanje prije ulaska u kucu? (17.9.2010 14:28:07)
|
Drago mi je da ima toliko mojih istomisljenika. Mislim da je hodanje u obuci po kuci nehigijenski. Kad sam se udala, to mi je bila velika teskoca. MM je odmah prihvatio skidanje obuce (argument da je nehigijenski hodati u obuci je neoboriv), ali njegovi i ostali prijatelji stranci su problem. Tako zakorace u kucu da se osjecam vrlo neprijatno da ih zaustavim i opomenem. Prije nego sto sam rodila ponekad sam odustala od opominjanja i dozvolila da udju u dnevnu sobu. Uh, kako sam se zderala i nervirala svo vrijeme dok su bili u kuci. Jedva sam cekala da odu! A onda sam cistila i cistila i cistila... Imam cistac na paru, sva moguca dezinfikciona sredstva,... Sad kad imamo dijete, ma nema govora da iko udje. Svekrva je skidanje obuce prokomentarisala: "komisch". Inace, jednom je dosla vozom i nije oprala ruke, a uzela mi bebu. Neprimjetno sam rekla mm da joj kaze da opere ruke, a on mi rekao da ne moze, da mu je neprijatno. Eto, mi se osjecamo neprijatno i kao primitivci zbog toga sto skidamo obucu i peremo ruke radi higijene, a ona je gospodja. Valjda je gospodski biti prljav, a primitivci ciste. Jos je gore kad joj moram otici u posjetu, a moj maleni jos uvijek voli puzati...
|
|
|
|