|
fraz, gutanje jezika 10.4.2011 0:31:44
|
|
|
|
emma.L
|
Ako ima slična tema, molim vs da prebacite. Ako je naziv neprikladan, slobodno promijenite. Ali, trebam savjet, pomoć.... Pomoglo bi kad bismo ovdje imali nekog doktora, pedijatra, med. radnika, jer ću ovo pisati kao laik koji je trenutno van sebe. Večeras je moja Ema imala gušenje jezikom, mislim od stresa7straha. Pala je dok je skakala po jastucima na podu, nije udarila glavom, ali jeste nezgodno pala - nogice i glava na jastucima, a tijelom je pala između. Proplakala odmah, ja pritrčala, uzela je, ona je izgovorila mama i zacenula se. Ja joj pušem u lice, nisam je stezala uza se, nisam u tom trenu ni paničila. Ona ne dolazi do daha, usta ljubičasta, MM pritrči i uzme je i ja govorim nosi je na zrak ili je umij odmah. On kreće, ja za njima i u tom trenu, Ema se počne grčiti i izvije se nazad, a jezik joj zavrnut, usta otvorena i glaa zabačena. On je odmah vrati na krevet i polegne na stranu i prst u usta i za par sekundi ona proplače. Mene uhvati kontrakcija kao na porodu , dijete mi se gubi ja ne mogu prići da je uzmem i stojim sageta i ne mogu pomaknuti, totalna paraliza u dnu stomaka i u leđima. Ona je plakala malo, jecala, kasnije sam je uzela, popila malo soka, i nakon 10 minuta nastavila skakati sa drugarom, piti sok, plesati, jesti kolač (bili smo u gostima). Priča, smije se, pjeva, melje, grabi mezu sa stola... Sad smo doma, eno je stavili da spava, mislim da je već u carstvu snova, a ja sebi ne mogu doći. Zanima me to gušenje jezikom, pošto znam da se teoretski jezik ne može gutati. Ako iko zna tačno koje posljedice mogu biti i može li se to dogoditi od straha, jer od pada nije, pošto je normalno zaplakala, zovnula mama i onda je počelo kad se zacenula, već je meni bila na rukama tada. Mislim da sam čitala da to može jedino od povrede ili nekog napada. Nije izgledalo kao napad, jer je iste sekunde kad je MM pogurao jezik, prošlo. Ne izgeda povrijeđena, sve radi, nema kontuzija. Pomozite.
< Poruku je uredio maja78 RR -- 3.5.2011 22:41:10 >
|