Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Primljena Znaci 1. prijedlog jedan bod, hvala Malena 27
Glasam za ovaj puni naziv
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede. Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.
Udruzenje osoba koje se bore sa neplodnošću - "Nada"
Glasam za ovaj puni naziv
i ja glasam za ovaj prijedlog
Ja samo želim da vam poželim sve najbolje,i da vam kažem da vam se divim,koliku energiju i veliki duh vi imate ako vam ikako mogu pomoći računajte na mene,i sve jednoj vam želim u najkraćem roku da ugledate svoje snove-svoje plusiće!Uz vas sam!
< Poruku je uredio andji -- 29.4.2009 19:04:48 >
Ime smo odabrale, imamo pet osnivacica pa nam je sledeci korak podijeliti funkcije. Nasu dragu Okaricu sam pitala koje sve funkcije moramo imati i koja je njihova odgovornost i obaveza pa cemo se po njenom odgovoru ravnati. Nakon podjele funkcija dogovaramo kafu i medjusobno prikupljanje sredstava koja su nam potrebna za takse i druge administrativne zavrzlame pa se ja bacam u akciju Ako imate kakvih prijedloga vezanih za plan ili kakvih primjedbi molim vas da mi to sugerisete. Hvala puno Okarice na svoj pomoci i podrsci koju nam pruzas
< Poruku je uredio Leva -- 29.4.2009 22:53:12 >
došao je odgovor od UO Bete Postovane, vrlo nas raduje cinjenica da ste se odlucile organizirati i na taj nacin pokusati promijeniti na bolje situaciju u svojoj drzavi a vezano uz borbu s neplodnoscu. Kako se radi o vrlo ozbiljnoj stvari, ne bismo htjele spekulirati sa savjetima nego vam ostavljamo link na hrvatski Zakon o Udrugama te Statut Udruge Beta koji predlazemo da dobro proucite i prilagodite vasim potrebama. Iskreno se nadamo da cete uspjeti u svojoj namjeri te da cemo suradjivati ne samo na nivou foruma nego i udruga.
upišite me u šta god hoćete, podržavam sve, od imena do pokušaja da to uradimo kako treba. Ja često dolazim u srajevo(poslom) pa svakako mogu biti fizička veza između TK i SK, ukoliko to bude potrebno. Može i prevođenje da dođe u obzir, sve samo nemojte da odustanemo, još sam više se učvrstila u namjeri da propagiram majčinstvo i pravo na njega kao nešto najbočlje, najljepše i najprirodnije na svijetu. I NADA je ok, može se iskoristiti z slogane, oglašavanja, npr. NADA U NOVI ŽIVOT, NADA IKADA NE UMIRE, i slično.
Evo i ja naletjeh na ovu temu... nova na forumu pa još istražujem tema mi se jako svidjela i,naravno, ime udruženja...računajte i na mene, tu sam ako mogu u bilo čemu pomoći...
Sta da radim s vama? Ostavim vas par dana zbog obaveza i sve mi se uspavate. Hajmo zene na noge lagane da osnivamo udruzenje. Vedice jesi li nam otvorila racun? Znam da si u behutu samo me interesovalo jesi li uspjela to prije odraditi ili da ja sutra otvorim racun. Treba nam jos cetiri zene koje ce doci u subotu ili neki dr. dan na kafu da potpisemo papire i da budu osnivacice. Njihov identitet nece biti toliko dostupan javnosti vec je samo bitan pri registraciji. Liamchice tebe cemo izabrati za predsjednicu a ne za sekretaricu sa dobrim dekolteom Ja cu biti ona osoba zaduzena za pravne peripetije (ne znam kako se ta funkcija zove) pa nam prema tome trebaju jos tri clanice za UO. Javite mi se please da pocnem sa radom.
Leva osoba za pravne i ostale peripetije se obicno zove Izvršni menadžer udruženja, za to treba da bude donesena odluka o zastupanju i predstavljanju da bi bilo kako treba. Sto se tice bh institucija moze ista osoba biti i u upravnom odboru i predstavljati udruženje ali ja to ne preporucujem jer pri aplikaciji za bilo koji projekat ili donaciju stranim donatorima udruzenje ce biti eliminisano jer to nije po pravilima EU. JA vam mogu pomoci u ZDK oko kontakata za trazenje donacija i pisanja popratnih pisama načelnicima općina i sl. ali svaki dokumenat potpisuje osoba ovlaštena za predstavljanje, a prije trazenja bilo kakvih sredstava mora se imati dobro razrađen plan rada i aktivnosti koje moraju biti u sklladu sa Statutom. Uh valjda ne komplikujem previse, ne znam jeste li cule za Udruzenje za pravnu pomoć ženama, pa mozda da ih zamolite za pomoć u izradu Statuta, odluka i dr dokumenata? Hajde ženice organizujte se, šaljem vam svima i želim da što prije ugledate svoj +
Tek sam sada vidjela temu, odlicna ideja Imate punu podrsku mene i mm iz Mostara Ako vam bilo sta bude trebalo tu smo za vas Ja po struci nisam pravnik niti se razumijem u te stvari ali imam dobru volju da pomognem
ova tema je utihnula?zalosno da entuzijazam tako splasne ,tesko da će se nesto uraditi ovim tempom.Gdje je nestala pokretačica teme ???? sve cure koje su počela stale
Ja jos uvijek trazim osobu koja je voljna aktivno djelovati sa mnom. Ako si raspolozena bujrum