Okarica -> RE: Udruga protiv neplodnosti (21.4.2009 15:43:00)
|
Eh, ovako, mislim da sam to već napisala na onoj drugoj temi, ali vam moram reći još jednom da u imenu mora stajati svrha udruženja. Govorim vam ovo iz iskustva. Prije par godina sam prošla kroz ovu proceduru. Moje kolege i ja smo isto imali simbolično ime, ali nam je osoba koja radi u Ministarstvu pravde na poslovima upisa udruženja u registar vratila statut. Naime, ne može stajati samo "Nada" ili "Dar", već u naslovu mora biti sadržana svrha udruženja. Na primjer: Udruženje osoba koje se bore protiv neplodnosti "Nada". Leva, provjeri to na vrijeme, da ti bez veze ne vrate statut. Vrlo su detaljni i znaju vratiti statut zbog detalja, pa onda moraš ponovo donositi. Nama su vraćali par puta, iako je moj kolega pravnik pregledao statut. Još da napomenem, radi se o pravniku koji je radio u jednoj NVO, upravo na tim poslovima. Meni se od ponuđenih jako sviđa ovaj naziv "Nada", ali svakako razmislite o tome šta će stajati ispred tog imena. Ovu informaciju svakako provjerite. Puno vas pozdravljam!
|
|
|
|