Hannan -> RE: Gljive (28.3.2011 22:56:12)
|
IZVORNA PORUKA: dadada a sta ti treba vlazno, mracno mijesto i zemlja...barem za sampinjone...za bukovace ne znam...vjerovatno pilota drveta na kojima raste...mozda da se raspitas za jos neke vrste koje je malo teze uzgojiti...da ti ipak konkurencija bude sto manja...pocne s ovima a uporedo pokusavas s nekima koje je teze uzgajati...tako bih barem ja probala Najbolje neki podrum, dobra ventilacija, klima uredjaji koji ce ljeti da dodatno hlade, zemlja, sjeme , rasvjeta koja je niska do same zemlje jer zimi malo da sjeme ugrije da potjera...prostorije treba da budu okrecene krecom jer se time ubijaju bakterije...ovo sam nek idan gledala onu poljoprivrednu emisiju pa scontala...govorio je neki covjek kojem je poplava u Gorazdu sve to unistila i kaze da m usamo za zemlju i sjeme treba oko 5 000Km, e sad ne znam kolika mu je prostorija ali onako odokativno preko 60 kvadrata.Vidjela sam da je zemlja kao u gajbama i preko gajbe najlon pa zemlja. Imas na cika googletu tih tekstova sta kako, sve potanko objasnjeno, cak i na www.baneprevoz. trebal obi da bude knjiga o uzgoju gljiva. Sretno!
|
|
|
|