Mrka -> RE: Dojenje i duda varalica (11.8.2008 22:34:13)
|
Jos dok sam bila u bolnici mom malom su dali dudu. Tako smo mi i po dolasku kuci davali dudu malom do 3 mjeseca. Onda je sveki pocela sa komentarima tipa da ce mu od dude biti izbaceni zubi, da ce biti krivi i mi prestanemo davati dudu. Zato posle kad place, a cist je i suh, dojio je...umjesto kao drugi ljudi da ga utjesimo dudom mi smo ga morali nosati, a uopce nije bio lahak. Posle je samo htio drzati dojku u ustima, a ne sisa. A da vam nekazem kako su reagovali i smijali se pedijatri kad sam rekla to sto mi je sveki punila glavu. Za njiha je to bio dobar vic. Osjecala sam se ko neka glupaca svih vremena. Posle sam razmislila o svemu, dudala sam i ja dudu, pa mi nisu krivi niti izbaceni zubi, moja sestra i braca isto, pa su im jako lijepi zubi. Nakon toga, kako sam ga pokrivala dekicom, on je nju vozio prema sebi, gurao u usta i sisao. Valjda mu je falila duda, a kako je nije bilo on je utjehu nasao u dekici koju i danas sa 19 mjeseci sisa. Bez nje nema sanse da zaspi, onda kad se sjeti ostavi svo igranje, legne i sisa je vise od pola sata. Nedaj Boze ako idem negdje u goste, shoping ili bilo gdje drugo, a zaboravim je, automatski se moram vratiti. Da vam ne spominjem da nece drugu. Cak smo istu takvu kupili, ali on valjda zna koja je malo starija i hoce samo nju. A da vam tek ispricam scene, kada ju operem, a moram svaki drugi dan, jer se usmrdi od silonog sisanja. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]A sem toga uzasno je za pogledati kad u shopingu on sisa dekicu. Zato zalim sto mu nisam davala i nikad vise necu slusatinikakve komentare. Cim se rodi ovo dijete dat cu dudu i niko me nece odgovoriti od toga.
|
|
|
|