Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Beba se nije okrenula - zadak 26.7.2012 15:32:41
klemzi
Moj sin se okrenuo glavicom dva dana prije porođaja
RE: Beba se nije okrenula - zadak 2.8.2012 19:55:59
ajla86
ja imam jako velike bolove i pritisak na grlic..kaze dr da je to zbog polozaja bebe da je u jakoruznom polozaju +nisko nosim.... hajde tjesim se to je nije nista drugo
RE: Beba se nije okrenula - zadak 6.8.2012 8:41:09
lana84
nisam mogla ni sanjati da ću razbijati glavu ovom temom ali eto... šta je tu je. najgore od svega što se ona možda i okrenula a da ja to ne znam, a ja i dalje muku mučim i brinem se
RE: Beba se nije okrenula - zadak 6.8.2012 8:50:18
simba00
IZVORNA PORUKA: lana84
nisam mogla ni sanjati da ću razbijati glavu ovom temom ali eto... šta je tu je. najgore od svega što se ona možda i okrenula a da ja to ne znam, a ja i dalje muku mučim i brinem se
Nemoj se brinuti. Može se okrenuti sve do posljednjeg dana pred porod. Doktori će naći najbolje rješenje i da se ne okrene. Bitno je da je beba OK i da nema nikakvih ozbiljnijih problema.
RE: Beba se nije okrenula - zadak 6.8.2012 9:08:34
lana84
IZVORNA PORUKA: simba00
IZVORNA PORUKA: lana84
Nemoj se brinuti. Može se okrenuti sve do posljednjeg dana pred porod. Doktori će naći najbolje rješenje i da se ne okrene. Bitno je da je beba OK i da nema nikakvih ozbiljnijih problema.
hvala ti upravu si, bitno da je sve drugo ok... a znaš nas mame, uvijek nas nešto brine kod djece.
RE: Beba se nije okrenula - zadak 6.8.2012 9:47:53
hanabanana
IZVORNA PORUKA: ajla86
ja imam jako velike bolove i pritisak na grlic..kaze dr da je to zbog polozaja bebe da je u jakoruznom polozaju +nisko nosim.... hajde tjesim se to je nije nista drugo
Ja vjerujem da je tako. U istoj sam situaciji bila. Zadnja dva mjeseca nisam nikako ni spavala. Jednostavno nije bilo položaja koji bi mi omogučio san. Jedno vrijeme sam čak i nogu vukla. Beba je imala ružan položaj, plus išla zadkom. Sve prodje sa porodom. :)
RE: Beba se nije okrenula - zadak 9.8.2012 12:32:43
lana84
kako nisam mogla dočekati 36 sedmicu za novi pregled, ja sam otišla danas...... iiiiiiiiiiiiiii moja beba se OKRENULA!!!! sad nek ne mrda iz tog položaja
RE: Beba se nije okrenula - zadak 9.8.2012 13:45:14
ajla86
hajde bbas mi je drago..nadam se da ce tako i ostati... moja se nije okrenula jos..jos je psjetim poprijeko.... sto kaze hanabanana proci ce sa porodom sve hahahahahaha da kako mogu ove sedmice prespavati hahaha pa da me nko probudi akd bude sve gotovo...
RE: Beba se nije okrenula - zadak 19.11.2012 14:47:14
Teddy Bear
Evo i mene na ovoj temi, i kako koja sedmica odmice, tako sve vise i vise razbijam sama sebi glavu jel se okrenula, mada mislim da nije, jer osjecam pritisak na karlicu, nadam se da hoce
RE: Beba se nije okrenula - zadak 19.11.2012 14:56:48
Teddy Bear
Jeco, koja si sedmica, i ne kontam jel pise zadak ili zadatak A to za posteljicu je ok, meni je bila na zadnjem zidu u prvoj trudnoci, a sad i ne znam.
RE: Beba se nije okrenula - zadak 21.11.2012 16:19:58
Lady26
IZVORNA PORUKA: aida s
Zadatak 36 sedmica,sve vrijeme prednjacila glava i sad se okrenuo u devetom mjesecu u sjedeci polozaj
Moja prijateljica nosila blizance, jedna bebica se stalno okretala, te zadak te glavica....2 sedmice pred termin, opet zadak, i pricali o CR, jer su bebe velike, mena se gdje okrenuti i sl... Zena rodila prosle sedmice, prirodno, obje bebe okrenute glavicom dole..... Sretno
RE: Beba se nije okrenula - zadak 22.11.2012 12:55:21
Sonja
moja beba je 3mjeseca bila na zadak na svakom pegledu i u zadnjoj sedmici pred porod se okrenuo..i to sam tacno osjetila kad-stomak me bas zabolio jer je bio krupna beba 4kg:)
RE: Beba se nije okrenula - zadak 22.11.2012 15:24:44
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Jeca_Perec
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Jeca_Perec
i ja sam danas bila na kontroli, beba se okrenula prednjaci glavicom..
koja si sedmica?
34 +4
odlično meni se prva bebica rano okrenula, negdje oko 25 sedmice i dr mi reče neće ona više nigdje radilo se o krupnijoj bebi... pa kao neće imati porostora za akrobacije sad sam 28 tjedan i ne znam kakva je situacija, s tim da neko veče beba toliko vrtila da sam imala dojam da se i okrenula... no možda griješim
RE: Beba se nije okrenula - zadak 22.11.2012 15:27:32
Teddy Bear
Jeco, bas ti zavidim, jesi li osjetila bilo kakvu promjenu na stomaku, udarcima bebe i sl, ja sve gledam stomak i osluskujem, imam kontrolu ako BOg da 03.12. pa nadam se da ce se do tad okrenut,,, bravo za tvoju bebicu
RE: Beba se nije okrenula - zadak 22.11.2012 18:22:24
Jeca_Perec
moja beba obicno je mirna... osjetila sam da je postala aktivnija da se "sutira", valjda polozaj novi zauzimala.. a sebi sam objasnila, postala je veca pa je sad bolje osjecas. .. .. vesela, kad ti je termin za kontrolu ?
RE: Beba se nije okrenula - zadak 4.12.2012 0:08:23
Teddy Bear
Drage moje, evo mene opet na ovoj temi, 34-ta sedmica i beba se jos uvijek nije okrenula Ali smo i saznali da je curica dr je jedva vidio, kaze da je jako stidna bebica, sjedi skrstenih nogica, od danas mi je svijet obojen u ruzicasto... Nadam se u svakom slucaju prirodnom porodu,,, jos samo da skontamo ime, mada Ajša vodi na listi... Nadam se da ce se okrenuti
RE: Beba se nije okrenula - zadak 14.12.2012 15:00:37
prva
Moja beba takodjer zatkom. Radila sam vjezbe kao na spinningbabies.com, medjutim za sada je iu istom polozaju. Pitam se koji od doktora bi porodili prvorotku zatkom prirodno? Ako neko zna u Vojnoj ili na Jezeru...
RE: Beba se nije okrenula - zadak 16.12.2012 12:15:46
bubamara29
Ja sam u 35-toj sedmici trudnoce i bebac je na zadnjem ultrazvuku bio okrenut zatkom:(((ginekolog sumnja da će se okrenuti do poroda, pošto je malo krupnija beba u pitanju, ali ja se još nadam:)))ima toliko slučajeva kada su se u 9. mjesecu i teže bebe od moje znale okretati kad se najmanje nadaš(recimo ja sam se u mami okrenula skoro pred sam porod)...ako ne, meni inače, radi ''variranja'' pritiska nije preporučeno da se porodim prirodno sa bebom zatkom, a i rekli su mi da bar ovdje u Goraždu to niko i ne radi pa eto.... večeras idem na ultrazvuk, pa cemo vidjeti šta se dešava, ima li kakvih promjena...(još plus sinoć me dragi slučajno u snu dok se okretao podobro klepio u stomak...iako se cijelu trudnoću čuvam od tih i sličnih nezgoda i sad pored toliko snijega li leda vani, meni se to desi baš u krevetu:((...bebac se i dalje rita, ali opet neću biti mirna dok to ginekolog ne provjeri)