granapce -> RE: Porod u okviru termina (19.8.2008 12:16:28)
|
Moja kcerka se rodila na dan termina. Meni je u ponoc pukao vodenjak i ona se rodila u 6 ujutro. Mi se i danas zezamo kako je vec na pocetku zivota pokazala jednu od svojih osnovnih osobina - precizna je k'o Svabo - sve se mora planirati, znati, nema kasnjenja,... Sin se rodio 7 dana ranije. Ali, samo sam zeljela da sa vam podijelim svoje iskustvo. I meni je doktor rekao da cu sina roditi ranije jer je on stvarno bio velika beba. I lijepo me poslao na kliniku 15 dana prije termina, kao ti si zrela za porod. Ja otisla kuci, oplakala, izljubila kcerku, jedva dosla do bolnice od placa. Udjem i kazem "Ja dosla da se porodim". Doktor koji me cekao nakon pregleda kaze: "Gospodjo, vi jos niste za poroda ali ako hocete ja vas mogu poroditi jer sam veceras dezurni." Tu se ja sjetim kako su moju prijateljicu upravo zbog nagodnosti termina doktora porodili 17 dana ranije pa je dijete prvih 15 dana hranila na sondu (jer joj ni pravi termin nisu bili tacno odredili). Ja se zahvalim covjeku na iskrenosti, kazem da mi na pamet ne pada da se na silu poradjam i nakon 5 dana, kada je moj sin odlucio izaci, porodim se bez ikakvih problema (ukljucujuci i problem sa doktorovim terminom). Moj savjet je ne zurite jer sigurno da ima razlog zasto zena nije ta koja odlucuje kada ce se poroditi (a Boga mi, ni doktor).
|
|
|
|