tratincica30 -> RE: nadutost/gasovi u trudnoći (10.11.2014 11:17:16)
|
Draga emma, i ostale curke, vidim da si ovo davno pisala 2011.g. Ja sam pred kraj trudnoce i danima vec surfam i pitam kako si pomoc zbog nadutosti/gasova, ali bez nade. Vec izostajem i s posla i sa svih drustvenih i obiteljskih aktivnosti zbog bolova u crijevima, zbog te odvratne napuhanosti koj, imam osjecaj, nitko ne razumije i stigmatizira. Cijeli zivot imam problem s losom probavom i nadutosti. Probava se u trudnoci malo normalizirala, nevjerojatno. Ali nadutost, a posebno bez gasova me ubija. Prabo je veselje ispustit vjetar i kao sto netko rece, i sama se nekad prepadnem od siline zvuka. Koristim espumisan. On me razvali. Donat, sljive, smokve, kompoti, sensie, activie, ne pomazu. Da kod probave ali cini se da me jos vise napuhuju. Napuhuju me i prirodni cijedjeni sokovi, voce, povrce, jogurt, mlijeko, meso, riba, krompir..sve, sve. Doslovno sam 24h napuhana i bolna. Negdje procitah da bi kao caj od mente/nane mogao pomoc, ali njega ne preporucuju u trudnoci zbog kontrakcije maternice. Eto, malo sam se iskukala. I procitala da jos netko ima tih problema. U mojoj okolici nitko nikad nije cuo za ovo...
|
|
|
|