teacher75 -> RE: Sa zdravstvenom knjizicom kod privatnika (29.5.2011 10:32:56)
|
IZVORNA PORUKA: Dalil@ Ma to je sve bezobrazluk. Ja stvarno rijetko odem ljekaru opce prakse. Neki dan kad sam otisla, pita sestra "jeste naruceni?" kazem "nisam". Sta trebate? Kazem, to i to. "E pa, nema vase dr", kaze ona. "Daj mi bilo koju dr.", velim ja. "Ne moze to tako, ona je imala danas vec xx pacijenata, nije ona tvoj ljekar, sto se nisi narucila, jel ti hitno?" i x ostalih gluposti koje nisam ni slusala. Kazem samo "Hitno je i na kraju krajeva dr ce odluciti jel hitno, ne ti" a pored toga, radni dan traje pa sve da je imala i 1000 pacijenata, sta mene to briga.. I ne mogu znati 7 dana unaprijed ako cu se razboljeti.. Za propisivanje lijekova, uputnica i sl se narucim a ako je hitno - pa hitno je, brate dragi. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] ovako je i u nasem dz, mora se naruciti nekoliko dana unaprijed kod svog dr. meni je trebao dr samo da mi zakljuci bolovanje i kako on nije radio tih dana a neki drugi dr me mogao primiti tek nakon 10ak dana, jer su mu svi termini bili popunjeni, morala sam doci iduci dan da cekam nekoliko sati![sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]
|
|
|
|