Bubica0408
|
Ne znam kako da pocnem, ali ukratko... Imala sam problem sa eserihijom odavno, zatim sa folikulama, nisu rasle niti pucale. Primala sam pregnile, pila utrogestan, imala lose papa testove. Inseminaciju sam uradila kuci, po savetu lekara jer je rekao da je i to vrsta inseminacije, kosta mnogo manje i daje rezultate. Razlog za to bio je problem kod mm koji je imao slabo pokretne spermatozoide i jos neke probleme, vezane za erekciju. I tako smo i probali. Uzela sam duzi odmor na poslu, digla ruke od svega ostalog, opustila se i rekla sebi: Sta bude bice. Nisam razmisljala o tome. Po prvi put posle sest godina braka. Nakon 10-ak dana uradila sam test, bio je negativan, zatim jos jedan, i on je bio negativan. Razocarala sam se. Medjutim, pocela sam da osecam preveliki umor, pospanost, ali sve sam to pripisivala stresnom poslu. Kada je ciklus izostao otisla sam kod ginekologa koji mi je pokazao nesto crno na ekranu i rekao da sam trudna. Moglo bi se reci da sam imala utisak da mi je ceo plafon pao na glavu, u pozitivnom smislu, jer nisam mogla da verujem. U prvom trenu uplasila sam se jer sam prethodnih dna pila tablete zbog zubqa koji sam popravljala i koji je boleo. Medjutim, lekr je rekao da to nije nista strasno. I tako, eto, test nisam dobro uradila, iako sam bila ubedjena da jesam, mada, rekli su mi da je ponekad tesko ustanoviti trudnocu u pocetku preko testa, zbog male kolicine hormona u urinu. I tako, sada napredujem-o! Ono sto zelim da kazem svima je da je veoma, ali veoma bitno da u sve to udjete bez opterecenja, stresa, prevelikog iscekivanja. Koliko puta Vam se desilo da ono sto najvise zelite ne dobijete? Kada se opustimo, ponekad cak i zanemarimo, stvari dodju na svoje mesto i bude bas kako treba. Sve dok toliko razmisljate o tome, trcite na folikulometriju, preglede, po testove, pricate non-stop o tome, to se nece desiti. Mnogi parovi dobili su decu tek onda kada su maltene odustali od svega. Zbog cega? Jer je organizam tek tada bio odmoran i spreman da se bori i da da ono o cemu je zena sanjala. Ako je potrebno, uzmite odmor na poslu, iskljucite se iz stresnog zivota, razmisljajte o lepim stvarima, rasteretite sebe, ucinite sebi nesto lepo tih dana, opustite se, vodite ljubav, ne brojite minute do pucanja folikule i mora biti bolje. Znam da deluje neizvodljivo vo sto pisem, ali merodavna sam da pricam o tome jer sam bila pravi radoholicar, ko i ne bi kada je takav danasnji zivot i kada moramo da se borimo kako bismo opstali... A onda sam shvatila da niko, ama bas niko, nije bitniji od mene i tog malenog stvorenja koje zelim. Kljucne stvari prepustila sam suprugu, jer on je muskarac tako da i treba da se brine o meni, i usredotocila se na svoje smirivanje i opustanje jer sve krece iz glave. Same sebi stvaramo neke nepotrebne gluposti preteranim opterecivanjem. Zato zelim da porucim svim zenama koje imaju problem sa zacecem da podignu glavu, ne gledaju na to kao da je sve crno. Budite malo optimisticnije, manje nervozne i hrabro napred!!!
|