mišur
|
Evo mene sa mojim problemom, pa mi trebaju vaši savjeti... Prije nekih mjesec dana Luki se pojavio osip u predjelu pelena. Ne radi se o običnom osipu, već kao da je neki ekcem. Nisam dr ni stručnjak za ekceme, pa ne znam, ali su to crvene tačkice i koža je ispucala i suva. Pojavio se iznad piše i ispod prepona, kod testisa. Prvo sam mislila da se možda radi o nekoj reakciji na hranu,ali pošto zapisujem sve šta jede, nisam mu ništa novo uvodila. Vodili smo ga kod dr, prvo je rekla da mažemo Pantenolom, i nije pomoglo. Onda da mažem Elocon kremom, ali se u tad povuklo i nisam time mazala. Druga dr je rekla da su možda gljivice jer se radi o vlažnom području, pa nam je prepisala Canesten. Nisam ga koristila...Nekako me strah mazati ga time, kao i Eloconom. Probala sam sve kreme i kremice-Pantenol, Jekoderm, Pavlovićevu mast, Nistatin, Hipp kremu za osip, čak i obično jestivo ulje...I ništa...Samo mu je malo pomogla Hipp krema, u kombinaciji sa sušenjem fenom i stavljanjem gaze u jednokratne pelene. Čak sam i pelene mijenjala da vidim da nije od toga.. To se smiri par dana i onda se opet pojave te flekice. I pojača se naveče, tad se jako zacrveni,a ujutro se malo smiri. Jedino nisam uzimala taj Hipermangan, ne znam da li za njega treba recept. Nisam više pametna šta da radim, vidim da ni dr nisu baš sigurni, pa mi samo propisuju kojekakve kreme... Hajde mame pomozite....
|