Gigana -> RE: pelenski osip (30.12.2008 10:25:43)
|
Mi smo s Vedadom kuburili preko 20 dana sa pelenskim osipom. Vodili ga kod 4 pedijatrice i svaka nam davala kreme koje mu nisu pomagale. Prvo smo koristili nistatin i malo mu je bilo bolje, ali opet se pogoršalo. Onda nam je druga doktorica dala rastvor acidi borici da mu stavljam kao obloge i pravljenu kremu u apoteci za peleski osip. I od toga nije bilo ništa specijalno. Onda mi je farmaceut u apoteci rekao da mu stavljam obično jestivo ulje, ali prije toga da ga zagrijem, pa ohladim i mogu reći da mu je to najbolje pomoglo. Guza mu je prije toga bila sva u plikovima i kao hrastova kora. Ulje sam stavljala pred spavanje i ujutro bi se guza fino smirila. Tokom dana sam ga mazala bademovom kremom, ali samo onom što prave u Galasovim apotekama i stvarno sam vidjela poboljšanje. Inače, tih dana je imao proljev i jako puno je balio (zubići), pa mislim da je do toga. Promjenila sam mu 3 vrste pelena u ovom periodu da se uvjerim da nije do njih. Guzu sam prala vodom i sapunom, a onda sušila fenom, pa na sterilnu gazu stavljala ulje i tako smo riješili problem.
|
|
|
|