Medić* -> RE: Laganje kod djece (3.12.2014 21:03:15)
|
IZVORNA PORUKA: yoko eto eh, tema za mene[sm=smiley19.gif][sm=smiley36.gif] Prvo da priblizim moje dijete malo...da bi bilo jasnije zasto ludim.[sm=jezicek.gif] A. je jako otvoren, impulsivan, druzeljubiv...nimalo stidljiv. Dugo mu je trebalo da proprica...barem da ga druga djeca razumiju sta zeli...pa je jedno vrijeme imao "fazu" (od kako sam na rr ova me rijec proganja[sm=jezicek.gif]) da udari drugo dijete...naravno da je bio kaznjen za takvo ponasanje i da smo pricali sa njim non stop...ali sam isto tako to tumacila kao jedini nacin da skrene paznju na sebe...dabise drugi poceli igrati sa njim. Prije nego sto je krenuo u skolu...kao i u vrtic...pricali smo sa njim kako se ne smije tuci...ako neko njega udari da prijavi uciteljici...bla...bla Posto mu skola nije najdraza...on svaki dan pokusava na razne nacine "ocrniti skolu"...pa je tako uciteljica: "ljuta", "ne voli ga", "nema drugova", "niko ga ne voli"...i svaki dan ga neko dijete "udari". 90% ovoga nije tacno...posto idem po njega...vidim da ga mnoga djeca zovu...da mu masu...cak i iz drugih razreda...uciteljica ga hvali...uvijek je nasmijana...i on je sav veseo kada dodjem po njega...ne samo zato sto mene vidi...vec vidim da je imao super dan. A onda...valjda kada mu adrenalin otpadne...pocne sa ovom pricom. Eh, sad...najgore mi je kada mi kaze da ga je neko udario...ne bih voljela da misli da mu ja ne vjerujem...pitam ga da li je prijavio uciteljici...kaze da nije...da to trebam ja...ja isto tako znam da on nije cvjecka...i da se sigurno igra i batmana, supermana, kun fu and co i da se sigurno znaju i ostrije igrati. zadnji put mi je pukao film...pa sam mu rekla ...ako te neko udari da mu vrati...a to kod mog A. zna zaista biti poprilicno zeznuto...nije bas njeznica...on se stvarno potuce. Ja sad ziva ne znam kako da se nosim...moj d. se smije...njemu to normalno...meni nije...moj brat je bio pacifista...ja sam njega branila[sm=smiley36.gif] a ne znam da li izmislja ili ga zaista udare inace..ne zelim zvucati kao rasista...ali mali arapi su poprilicno zeznuti...nije im igra bas naivna Hajde poslusaj ga i ti pitaj :) Kazem to iz razloga i nekog svog licnog primjera svog djecaka kada kaze da ga je neko udario u vrticu ( dok je isao ) isto ga pitam i odgovori da nije. Onda mu ja kazem da uvijek treba reci uciteljici.....on suti.... Ok, sutra cu ja pitati citeljicu sta se desilo...On brze bolje kaze : Nemoj, izmislio sam. Dok onda kada ga stvarno udari sam kaze : Mama reci uciteljici i ja sam joj rekao, kaznila je XY djecaka ( stajao u cosku ) ali opet me udara i stalno me proganja. Eh onda zaista znam da ne laze, cim na moje : hocu, reci cu joj, on se ne protivi. Inace tako je u pocetku izmisljao da ga niko ne voli, da ga neko ujeo, ogrebao, neda mu da se igra i sl....Inace nije dijete ( ne sto je moje ) koje se voli svadjati vec je pitomiji tip i jako popustlji sto mene nekada i nervira. Tao da sam morala uciti da se brani time izbjegavajuci takvu djecu, prijavljivanje tetama pa i da vrati....No svaki put bi bilo, ne zelim se tuci, malo po malo poceo jei da se brani, djeca ko djeca jedostavno morao je .... Zato da sam na tvom mjestu pitala bih uciteljicu, naravno da ces reci kao sto i ovdje kazes da A nije cvjecka ali da zelisa da znas da li ima istine u njegovoj prici :)
|
|
|
|