bebbe RR -> RE: Pranje zubica (30.9.2011 23:04:10)
|
IZVORNA PORUKA: Adana IZVORNA PORUKA: hilari ja imam jedno pitanje za sve mame ako i moze neko pomoci.moja devojcica ima 4 ipo godine i ima velike probleme sa zubima prvih cetiri gornji su joj se skrunili skroz i sada mi doktori kazu da nema druge nego da je uspavaju i da joj povade korene jer ima rizik da stalni zubici povucu karijes od ovih sada stvarno sam neodlucna sta da radim to je problem jer da sam ja znala vodila bih je na mesec dana kod zubara ali sad je kasno molim vas ako neko imao iskustva sa time da odgovori Slazem se sa konstatacijom zubara da ima sanse da se i stalni zubici pokvare jer se zametci nalaze odmah iznad mlijecnih... Ako si neodlucna otidji jos kojem pedodontu pa upitaj za savijet... Za koju godinu ce joj krenuti nicati stalni zubi, i nece joj smetati da nema mlijecne osim malo estetike... Ali svakako bi uskoro poceli ispadati tako da... Sretno u svakom slucaju! Hm... Moja iskustvo: Starija kćerka je imala taj cirkularni karijes - potpuni uništena četiri gornja prednja zuba već sa četiri godine, uprkos higijeni usta. Vodili smo je raznim dječijim zubarima, predlagali su nam da povade korijen zuba, jedna čak i da joj naprave protezicu koju bi mijenjali na šest mjeseci... Na kraju sam poslušala starog zubara koji mi je rekao da pustim kraju,, nastavim djetetu prati zube, ne dam ništa osim vode kad se noću budi da pije (tražila je sok, čaj, slatko mlijeko, što bi mogao biti uzrok problemu) i da će sve biti OK. I bilo je. Ona sad ima 16,5 godina, i krasne, zdrave zube. Lijepe. E, sad... Da li smo samo imali sreće ili je to pravi način ne znam i ne mogu ti savjetovati...
|
|
|
|